10 bästa tips för att skydda dig från kreditkortsbedrägerier

Med nästan allt bearbetas i kontantlöst basis nuförtiden, kreditkortsbedrägerier och bedrägerier är verkligen på uppgång. Om det är inte riktigt säkert att lita på din ekonomiska information med restauranger, köpcentra och transaktioner telefon, hur mycket mer med Internet och online-transaktioner där din närvaro är egentligen inte behövs? Ändå, om ni kommer att handla personligen, via telefon eller över Internet, är du uppmanas att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder när du uppger din finansiella information, till exempel kreditkortsnummer. Du bör komma ihåg att alla som ägnar sig åt bedrägerier är mycket listig och även den bästa tumregel är att alltid använda ditt sunda förnuft, att du fortfarande behöver så många tips som du kan få för att skydda dig från Internet och kreditkort bedrägerier och bedrägerier . Läs igenom och kolla in de 10 bästa tips för ditt skydd mot bedrägerier.

Tips # 1

När transagerande personligen, alltid hålla ett öga på ditt kreditkort speciellt när du använder den. Så mycket som möjligt, få ditt kort tillbaka snabbt och försöker att inte låta det ur sikte eftersom kopiera ditt kortnummer, dina CVS, ditt namn och utgångsdatum inte ta lång tid att utföra.

Tips # 2

Var mycket försiktig i valet av person du ska ge ditt kreditkort. Såvida du inte är den som initierat samtalet och du är säker på att det företag du arbetar med är seriösa, ge inte ditt kortnummer. Du bör ha i åtanke att legitima och seriösa företag inte kalla sina klienter på telefonen för kortnummer.

Tips # 3

Har du hört talas om “nätfiske”? Dessa är de e-postmeddelanden som begär mottagarna att lämna sina kreditkortsuppgifter via e-post. Har aldrig underhålla dessa meddelanden och inte någonsin svara på e-postmeddelanden som ber dig att besöka webbsidor för kontroll av din personliga information, inklusive din kortinformation.

Tips # 4

Alltid kontrollera om den webbplats som du kommer att ge dina kortuppgifter med är en säker plats.

Tips # 5

Registrera ditt kort så fort du får den.

Tips # 6

Öppna dina räkningar direkt efter att ha fått dem och kolla om det finns falska anklagelser. Du ska behandla ditt kort räkningar som din kontroll eller löpande räkning. Dina räkningar bör förenas månatligen. Det skulle hjälpa dig mycket om du kan spara och hålla dina kvitton för att jämföra med din månatliga kreditkort räkningar.

Tips # 7

Håll din PIN-kod till dig själv och aldrig skriva det någonstans på ditt kort. Det är en säkerhetsåtgärd i fall din plånbok eller handväska blir stulen.

Tips # 8

Alltid hålla dina kreditkort och dina kvitton och så mycket som möjligt, förstöra och ogiltigförklara oanvända och felaktiga kvitton.

Tips # 9

Alltid skydda eller täcka ditt kreditkortsnummer så att andra människor inte kan kopiera den eller med högteknologi, fånga den med sin kamera eller mobiltelefon kamera.

Tips # 10

Ha alltid en lista över dina kortnummer, kortets utgångsdatum, telefonnummer, adress och e-postadress din kortutgivare så att du enkelt kan kontakta dem när problem uppstår.