10 viktiga tips för att göra din online shopping med kreditkort säker och bättre del-1

Kreditkort är det mest bekväma sättet att handla på nätet. Med kreditkort kommer möjligheten att handla överallt och när som helst. På grund av alla dessa anläggningar och förenklade online-förfaranden shoppa, kreditkort är vid den centrerade på en e-handel boom. Men fall av kreditkortsbedrägerier medan online shopping är inte ovanligt och växer dag för dag. Vad kan rädda dig från sådana online bedrägerier kreditkort? I denna två del artikel serie tittar vi på 10 viktiga tips för att se till att du inte hamnar i dessa fällor.

Ett. Gul låssymbol i webbläsarens statusfält

Moderna webbläsare (ett program som används för att surfa på internet) är ganska säker och svara på säkra platser. De gör det genom att bädda in en gul lås i statusfältet i din webbläsare när de går till en säker webbplats. Kontrollera alltid för denna gula låset i statusfältet i din webbläsare.

2. https:// och gult adressfält

När du når en säker webbplats med adressen till din webbplats kommer att ändras från http:// till https:// och tillsammans med detta, om du använder en senaste webbläsare färgen på statusfältet kommer också att ändras till gult. Vissa webbläsare visar ett gult lås direkt i adressfältet.

Tre. kryptering

E-handel webbplatser, som praktiserar säker köpupplevelse för deras kunder använder 128 bitars kryptering och mer för att överföra data. Detta är den senaste och mest säkra sättet att överföra dina kreditkortsuppgifter och personliga uppgifter över internet. Om en shopping webbplats använder denna krypteringsteknik det säger det någonstans på deras hemsida. Den vanliga ställe att kolla är sidfoten eller sidhuvudet på webbplatsen där logotyper sådana krypteringar visas tydligt.

4. hacker säker

Det finns hemsida certifieringsprogram som testar och certifierar om en viss webbplats är hacker säker eller inte. Detta test utförs på regelbunden basis och datum visas tillsammans med certifieringen. En webbplats som har genomgått någon form av hacker säkra tester är definitivt en bättre insats för att lita på.

Fem. privacy policy

Gör inte affärer, eller handla på webbplatser som inte har en sekretesspolicy tydligt skriven på ett begripligt format. Den sekretesspolicy för varje webbplats är ett dokument som talar om hur webbplatsen kommer att använda kreditkort och annan viktig personlig information från samlas in från dig. Den sekretesspolicy skall tydligt framgå att hemsidan inte kommer att dela, sälja eller använda den information som samlats in av dig på något annat sätt så att hota din ekonomiska, personliga eller online-säkerhet.

Den andra delen av denna artikelserie tar en titt på 5 mer vitala online shopping tips.