222% APR kort

Med loppet för att locka nya kunder denna jul, är high street butiker som erbjuder ett utbud av kundkort och som de flesta erbjuder en del kommer att vara bättre än andra. Vissa kort erbjuder punters pengar tillbaka om ett visst belopp spenderas medan andra erbjuder räntefritt under en viss tid. Alla dessa verkar lockande i början men det finns alltid en hake, ett sätt för butikerna att göra sina pengar tillbaka.

Ett kort som faktiskt har offentligt stämplats som onda eftersom det ger låntagaren möjlighet att låna upp till £ 300, som de måste använda i butik och betala tillbaka på veckopriset av £ 5, låna £ 100 skulle betyda att du är på sina böcker under 27 veckor resulterar i den effektiva räntan står på runt 222 procent. Om de väljer att betala bort det i 100 veckor då den effektiva räntan är mer än halverades till 82,9 procent.

Många tror att butiken är helt enkelt jagar den utsatta, slå dem på deras lägsta tid på året. De kommer att avslås från bank till bank och kommer endast att ha denna möjlighet kvar att få dem igenom julhelgen.

Om du har råd med högre återbetalningar och har en bra kredit värdering bör du överväga att ta ut ett kreditkort motsats till en butik kort som de erbjudanden som finns på ett kreditkort definitivt uppväger vad som erbjuds via ett kundkort. Se till att din kredit värdering är bäst innan närmar långivare, du kan optimera din poäng genom att besöka företag som Equifax.