4 saker du behöver veta om de bästa balans överföring kreditkort

De bästa balans överföring kreditkort är egentligen inte så svårt att hitta som den berömda nålen i höstacken. Det är bara en fråga om att förstå vad som gör vissa kort det bästa av det bästa.

Om du är intresserad av att hitta den bästa balansen överföring kreditkort för dina finansiella behov, kommer dessa fyra tips hjälper dig att göra just det.

Ett. inte döma en kort av det ursprungliga ränta

Om du letar efter de bästa balans överföring kreditkort som finns, är du troligen bär en balans på dina aktuella konton kreditkort. På grund av detta, du räntan på kreditkort är intresserad bör faktor nummer ett i ditt saldo överföring beslut.

Många konsumenter gör misstaget att hoppa på balans överföring kreditkort som erbjuder låga inledande priser utan att egentligen med tanke på vad dessa priser kommer att gå upp till en gång den inledande perioden är över. Följ inte i deras fotspår.

När man beslutar vilka företag som erbjuder de bästa balans överföring kreditkort, titta på de långa räntorna, inte bara de inledande priser. En 0-procent ränta som bara varar sex månader och sedan hoppar upp till 19 eller 20 procent är inte riktigt en bra balans överföring kreditkort. De bästa balans överföring kreditkort kommer att ha en ränta som förblir låg när den inledande perioden är över.

2. räntorna inte satt i sten

När man arbetar med kreditkort, måste du förstå att räntorna inte är huggna i sten. De kan (och kommer) gå upp om du standard på ditt kreditkort avtal på något sätt. Gör en försenad betalning eller gå över din kreditgräns och att låg ränta kan verkligen ta en vandring.

Även de bästa balans överföring kreditkort kommer upp din ränta om du gör en sen betalning eller missbrukar ditt konto privilegier på något annat sätt. För att göra saken värre, om du betalar någon av dina uttalanden kreditkort sent alla dina kreditkortsföretag kan upp din ränta. Denna fula kreditkort fenomen kallas universell standard avtal.

Kom ihåg, när du äntligen få dig ställa upp med de bästa balans överföring kreditkort du kan hitta, se till att du gör din del för att hålla de förmånliga villkor du har presenterats med.

Tre. de är inte en licens för att betala mindre

Så du överföra ditt kreditkort saldon till de bästa balans överföring kreditkort och plötsligt inser du att din minsta månatliga betalningar har gått ner. Bli inte alltför upphetsad. Det betyder inte att du ska betala mindre varje månad än vad du har.

När du överför ditt kreditkort saldon till en lägre ränta kreditkort, kommer din minsta månatliga betalningen går ner eftersom du betalar mindre mot ränta. Vad detta betyder är att du kommer att få dina saldon betalas ut snabbare eftersom mer pengar kommer att gå mot det faktiska saldot varje månad (speciellt om du betalar samma belopp som du hade varit på högre ränta kort).

Gör dig själv en tjänst och betala så mycket du bara kan mot ditt kreditkort varje månad, även om du inte har den bästa balansen överföring kreditkort där ute. När du betalar dem snabbare (spara hundratals eller tusentals dollar i räntekostnader), kommer du att tacka dig själv.

4. de bästa balans överföring kreditkort inte används för inköp

När du överför dina befintliga saldon kreditkort till ett kreditkort med en lägre ränta, inte frestas att ta mer betalt. I syfte att få den bästa balansen överföring kreditkort är att betala din skuld bort snabbare – inte ackumulera mer skuld i processen.

Hur frestande det kan vara att köpa den nya laptop på 0 procent ränta för sex månader, gör det inte. Vänta tills din aktuella saldon betalas ut och sedan överväga att göra stora inköp.

Genom att följa dessa fyra tips kreditkort kommer du att kunna hitta (och hantera) den bästa balansen överföring kreditkort på marknaden, gör dig att få ut av skulden snabbare och för mindre pengar.