4 sätt att sänka den ränta du betalar på dina utestående skulder kreditkort

Ett. Om du betalar ränta på ditt utestående kreditkort balans, så du kan spara dig allt som intresserar du ger till ditt kreditkortsföretag genom att ansöka om ett kreditkort som erbjuder 0% ränta och överföra saldot från ditt befintliga kort till din nya. Vanligtvis dessa 0% ränta erbjuder sista för en inställd period av ca 6 till 9 månader och de pengar du sparar kan vara betydande. Var försiktig när du väljer ett nytt kreditkort för att ansöka om som en del av dem nu ut en avgift balans överföring på cirka 2% av den överförda balansen, så se till att du väljer en som inte betalt för att göra en balans överföring. Så att du kan fortsätta att betala ränta efter den här gången, bara ansöka om ytterligare 0% kreditkort från ett annat kreditkortsföretag minst en månad före den första 0% erbjudandet löper ut, så att du kan växla balansen och inte samlar på dig några räntekostnader .

2. Om du inte kan få en 0% erbjudande balans överföring, så du kan fortfarande ansöka om ett kort som har en lägre ränta än den du för närvarande betalar ränta på och göra en balans överföring till det. Självklart om du redan har ett annat kort med en lägre balans överföringshastighet än din befintliga en, kan du överföra saldot till att man, sänka dina räntebetalningar.

Tre. Ett annat sätt du kan spara pengar på utestående kreditkort skuld är att helt enkelt be din nuvarande kreditkortsföretaget om de skulle sänka sin skattesats för dig. Det är förvånande att många av dem kommer att göra det åt dig, särskilt om du säger att du funderar på att flytta ditt saldo till ett annat kort med en lägre ränta, kommer de troligen matcha räntan.

4. Om du har flera resterande beloppen på flera kort, sedan ett bra sätt att spara pengar är att betala av kortet med den högsta räntan först, vilket sänker den ränta du betalar totalt.