7 fakta och tips att tänka på för din stulna betalkort

Ett. Betalkort har en skuld gräns, men det beror på omständigheterna och hur snabbt du rapportera det till den finansiella institutionen eller kortutgivare. Ju snabbare du rapportera det, desto bättre är du.

2. Ring kundtjänst som finns på din stulna betalkort kontoutdragen att rapportera vad som hände.

Tre. Federal lag säger att konsumentens maximala ansvar för obehöriga debiteringar på ett kreditkort är $ 50.

4. Om du rapporterar en förlust innan kortet används, så har du inget ansvar för obehöriga debiteringar.

Fem. Om du rapporterar förlusten inom två dagar, då du inte kommer att vara ansvarig för mer än $ 50.

6. Efter två dagar, kan du hållas ansvarig för upp till $ 500 för en otillåten överföring. Och du kan förlora alla pengar på ditt bankkonto och din övertrassering line-of-kredit. Detta händer 60 dagar efter att du fått ditt kontoutdrag med posten.

7. Om du väntar 60 dagar du är ansvarig för förlusterna.

Här finns en historia att lära av:

“Jag hade funderat på att köpa en mobiltelefon, men någon slog mig i stansen. Denna person skapa ett konto med hjälp av hans namn och betalade två räkningar med mitt Visa / betalkort nummer. Jag är inte säker på hur han fick numret sedan det finns bara en kort. Jag har hört en hel del teorier under de senaste dagarna.

Nextel tillät denna man att skapa ett konto med hjälp av mitt kort och aldrig kontrollerat uppgifterna. Hade de checkat ut honom, kanske de har funnit att ägaren av Visa / bankkort var en kvinna, och inte den man startar en mobiltelefon konto. Jag har inte ens en mobiltelefon! Killen tog mer än halva min lön, lämna mig hemma hela helgen med väldigt lite pengar. Lyckligtvis var hyran inte betalas.

Min bank bedrägeri avdelning var stängd på lördag men jag gjorde ett bedrägeri rapport ändå. Jag beställde två, rygg mot rygg kontoutdrag och fick betala $ 5 för var och en. De kontoutdrag skulle inte komma för mer än två veckor så det fanns inget sätt att berätta för polisen hur mycket pengar den här mannen hade tagit från mitt konto. Jag frågade föraren att läsa det över telefon, men han sa att det var privat.

Jag ringde också Nextel och hade dem spåra telefonen konto med mitt Visa / bankkort nummer. En teleoperatör berättade kontots ägare var en man, och sa att han skapade kontot mer än två månader sedan. Jag frågade hans namn och fick veta att informationen var privat. Hon gjorde dock, säger han också bodde i Kalifornien. Inte mycket hjälp där.

Ur denna erfarenhet har jag lärt mig att informationen är bara privat när du är en laglydig medborgare, har alla andra fritt spelrum.

Jag avbröt mitt bankkort men orolig om den här killen hade någon annan information om mig. Just i fallet, gjorde jag en polisanmälan. Officeren på polisstationen ville inte ta rapporten, uppträdde oförskämt och så småningom bröt ner och skrev något, som bara tog 10 minuter när han slutade sniveling om pappersarbete krångel. På måndagen ringde jag min bank igen, sade de bedrägerier rapporten inte skulle komma över någons skrivbord för ett par dagar.

Jag heter Nextel och försökte igen – förgäves – att få den här mannens namn. Jag ringde också polisen, fick min rapportnummer, frågade vilken division hanteras sådana saker. Jag heter skrivbordet sergeant och han sade en utredare från finansiella brott division förmodligen inte skulle se mitt fall fram till mitten av veckan.

Under tiden, jag överväger en ny karriär i identitetsstöld, det uppenbarligen lönar tar mycket liten ansträngning, inte tas på allvar av polisen, banker eller något annat organ. Inte undra varför folk gör det här – det är tårta arbete.

Jag stängde ner mitt bankkonto, tog $ 60 jag hade kvar, och återupptog konto under ett annat nummer på måndag. Expediten berättade alla mina utestående skulder hade rensats. De hade inte och jag fick veta att jag förmodligen skulle få flera $ 22 avgifter. Banken försäkrade mig att de skulle klara de avgifter när de kom igenom. Dessutom fann jag också ut det gamla kontot inte hade avslutats, ett resultat av dessa “enastående” debet inköp expediten försäkrade mig redan dragits från mitt konto. Suck.

Jag bad att få tala med vem skulle hantera mitt fall på banken. En högt uppsatt företrädare på banken sa att någon skulle ringa mig tillbaka. De gjorde inte. På tisdagen ringde jag igen och klagade över hur svårt det var att prata med någon om mina pengar, de pengar jag lånet denna bank så att de kan göra investeringar. Samma pengar de lägger sådana saker som bankavgifter till. Samma ledande företrädare fick tillbaka på linjen och satte mig till en kvinna som hanterar mitt fall. Hon hade inte ens tittat på det ännu, men jag övertyga henne att försöka få information från Nextel. Jag tillbringade en halvtimme på is och hon kom tillbaka med samma nyheter jag hade fått. Ledsen men den här kundens information inte kan avslöjas. Hm. ”

Jag placerade ett bedrägeri varning med alla tre kreditupplysningsföretag, men jag har kommit att förstå att det är ett skämt. Jag ringde också min kreditkortsföretag och begärde att ID krävs för varje köp. De sa OK men när jag använde mitt kort senare än kväll, ingen frågade efter ID. Så mycket för det. ”

-Anonym