7 lömska taktik inkassobyråer använder för att sabotera din kredit

Inkasso är en miljard dollar industri.

Vem som helst kan spiral in i en allvarlig skuldsituation. De flesta tunga gäldenärer rapportera ett enda eller snöre av oväntade händelser som ledde till deras skuldsituation som en olycka, ett familjemedlemmars död, skilsmässa, plötslig förlust av arbete, födelsen av ett nytt barn, en olönsam affär eller flera katastrofala händelser såsom som 9/11 eller orkanen Katrina. Skuld är inte exklusivt för de fattiga och medelklassen och alla kan finna sig i ett finansiellt hål – fråga bara Donald Trump.

En skuld samlare ‘mest effektiva vapen val förstör din kredit-fil. Nedskräpning din kredit-fil med sin samling konton håller din kredit värdering låg. Individer med låg kredit värderingar ses som långsamma betalare eller de som inte betalar alls. Risken att låna ut dessa individer pengar eller kreditgivning privilegium är högre. Med en hög riskprofil, mest prime långivare stanna borta. Samlare vet att så småningom måste du ha kredit och muscling dem med låga kredit värderingar blir lätt.

KONSUMENT AKTA – Dessa är några av de sneakiest, låg ner smutsiga, visa mig pengarna taktik att inkassoföretagen använder för att hålla konsumenterna kredit dålig.

Ett. Vad tredskodom – Om du nyligen har dragit din kredit rapport och har funnit domar från inkassobyråer du har aldrig hört från eller inte har delgivits en kallelse att inställa sig i domstol, gå med i klubben. I huvudsak vad de gör är tjänar ALDRIG dig stämningen och få någon från en juridisk tjänst byrå som de är direkt anslutna till inte mindre, för att intyga att de tjäna dig kallelsen att inställa sig i domstol. På så sätt vet du aldrig om rättegången mot dig och de i sin tur få en enkel tredskodom.

Bra för dem, dåligt för dig. Domen ger dem möjlighet att frysa din bank
konton, garnera din lön och sätta en kvarstad mot din egendom tills den påstådda skulden är betald. Prata med eller anlita en advokat, göra en del efterforskningar på egen hand på hur du kan lagligt försvara dig själv (i ditt tillstånd) av den dom och sedan komma ner till tingshuset.

2. The Name Game – Utan någon annan bevisning än ett liknande namn och adress, kommer inkassobyråer rapportera andra människors dåliga skuld till din kredit-fil. Om du är en Jr, eller dela dina mormors namn, eller du känner en annan John Smith som lever två städer över – se upp. Två matchande fält är allt som behövs för skulden att visas på din rapport.

Kontrollera dina rapporter ofta och om du befinner dig i denna situation, skriftligen begära en validering av skulden, med inkassobyrå och sedan bestrida konto med kreditbyråer. Om inkassobyrå inte kan bevisa att du är rätt man då kreditupplysningsföretag bör omedelbart ta bort posten.

Tre. Peek-a-Boo – En samling konto på din kredit rapport sen försvinner magiskt. Tre månader senare är det tillbaka på din kredit rapport. Kan du säga “SCORE SUPPRESSION?” Varje gång en inkassobyrå rapporterar en dålig konto till din kredit rapport, kan din poäng sjunka allt från 50 till över 100 punkter. Om de tar bort det negativa kontot och sedan rapportera det igen, kan din FICO poäng av 690 plötsligt blivit 572. Varje gång de tar bort sedan åter rapportera kontot, tar din FICO poäng ett dyk.

Vid det här laget bör du ha skrivit dem att begära validering, att du är i
Faktum är rätt part med avseende på kontot. Om de inte kan bevisa att
kontot tillhörde dig, som du är skyldig det belopp som anges, eller om kontot är förbi statyn av begränsningar (SOL) för dem att lämna in stämning mot dig, börja sätta ditt fall ihop och dra dem till domstol för avsiktligt skada din kredit. Ja, kan du stämma en inkassobyrå!

Har en god konsument förespråkar advokat ser över ditt fall. Eventuella skrivelser från
du eller din advokat bör alltid postas Certified Mail – Kvitto
Begärd. En stark papper spår är alltid bäst när man går upp mot en inkassobyrå. Visa bevis på sina skador genom att alltid få papperskopior av dina kreditupplysningar direkt från alla fyra kreditbyråer (Experian, Transunion, Equifax, Innovis) och varje förnekande av kredit bokstäver du fått under de tider som de upprepade gånger rapporterat ett ogrundat samling konto till din kredit rapporter. Använd aldrig referenser kreditupplysning erhållits från en Internet-resurs som din bevisning.

4. Samma skuld – Nytt konto och skuldbeloppet – Account # 96584842 för 395 $ har tagits bort från din kredit rapport, men nu två månader senare finns det ett nytt konto # 965.848.421 för $ 402 på din kredit rapport. Antingen inkassobyrå har sålt skulden till en ny insamlare eller de vill hålla skulden på din rapport så länge de kan – på något sätt nödvändigt.

Fem. Två för en – Det är två inkassoföretag eller advokater försöker samla på samma skuld samtidigt. Olagligt. De vet att det är mot lagen men de räknar med det faktum att du inte vet att det är mot lagen. Nu vet du. Om du har fått två kravbrev från två olika myndigheter / advokater inom en 30 dagars period, försöker samla på samma skuld, vänligen svara på dem skriftligen varna dem för “samtidig” situation och be dem om bevis på att de faktiskt egen och kan samla på kontot, men aldrig namnge andra organ inblandade, för att förhindra maskopi.

6. Posers – Du har fått ett brev på posten från vad som ser ut som en ansedd advokatbyrå erbjuder för att hjälpa dig med din skuldsituation. Det behöver inte läsas som en samling brev så att du ringa och ställa in en tid för att komma in i deras kontor för att “diskutera” din situation. De tittar på din pappersarbete för två minuter sedan säger de “Varför inte bara betala dem?” Eller “Vi kan arbeta med dessa inkassobyråer / advokater för att få dig en uppgörelse affär.” Vänligen säga tack och lämna. Chansen är de plaska i inkasso också.

7. Du har fått lånelöfte! – Det ser ut som en kredit erbjudande. Höljet har en stor Visa eller Mastercard symbol med Du har varit lånelöfte stänkte över fronten. Så du öppnar det. När du läser du börjar inse att det inte är en allvarlig kredit erbjudande alls utan ett erbjudande om att ha en gammal skuld sätta på ett kreditkort från “någon bank.” Gissa vem de är i maskopi med? Just det – “. Någon inkassobyrå” Om du har varit en av de olyckliga individer som har accepterat erbjudandet, kan du oavsiktligt förnekas din rätt att ha bevis av skulden, men du är förmodligen betala upp till tre gånger så mycket mer för skulden, än det ursprungliga beloppet. Om du känner att du inte var klart om detaljerna i avtalet och du inte skyldig skulden, konsultera en advokat konsumentförkämpe.

Den amerikanska regeringen har infört den Fair Credit Reporting Act, Fair Credit Billing Act, Fair Debt Practices Insamling och lagen om sjukförsäkring Bärbarhet och Accountability Act från 1996 för att erbjuda konsumenterna befrielse från skuld till ödesdigra tider men många inkassobyråer inte fick memot. En inkassobyrå bästa taktiken är vad du som konsument inte vet om inkasso och kredit rapportering. Varenda en av de metoder som anges ovan är oetiskt och några olagliga, men fortfarande används för att samla in miljontals dollar från oinformerade konsumenter varje dag. En eller någon kombination av dessa taktiker kan hålla dig kredit dåligt i många år.

Vänta inte tills du behöver köpa ett hus, bil eller andra stora objekt biljett som är beroende av kredit godkännande innan det arbetar med insamling konton på din kredit rapport. Börja idag genom att begära din kredit rapport från alla fyra kreditbyråer – Experian, Transunion, Equifax och Innovis – sedan göra en del seriös forskning genom böcker – your700creditscore.com, forum – creditboards.com, och med konsumentförkämpe advokater – naca.net om omedelbart förbättra din kredit situation.