9 steg om hur man ansöker om ett kreditkort

Om det är första gången för att ansöka om ett kreditkort, är det förståeligt att du känner dig lite orolig över resultatet. Det finns flera saker du kan göra dock att öka dina chanser att få godkänt.

9 steg om hur man ansöker om ett kreditkort

Steg # 1 Hitta ett kreditkort du vill och behöver. Det finns i princip två typer av kreditkort att välja mellan: låg ränta kreditkort och de som är belöningen grundas. Om du ansöker om ett kreditkort bara för nödsituationer, skulle du kunna maximera fördelarna med en låg ränta kort. Men om du ansöker om ett kreditkort för att få bättre affär då är du definitivt mer lämpade för en belöning baserad kreditkort.

Steg # 2 Förbered eventuella krav kreditkort såsom foton, personnummer, giltiga ID, bevis på inkomst och fakturering. Kontrollera din kredit ranking. Om det är under 620, kan du inte fortsätta till steg # 3 utan att reparera din kredit först. Om du är bara en högskolestudent, förbereda ett bevis på att du fortfarande studerar och kanske kopior av dina senaste betyg.

Steg # 3 Nu när du har allt klart, är det dags att ansöka om ett kreditkort på nätet. Om konstruktionen av ditt kort är customizable, kan detta vara det första steget du måste ta. Välj den design som tilltalar dig mest.

Steg # 4 Du måste fylla upp en elektronisk ansökningsblankett på nätet efteråt. Den första delen kommer vanligtvis kräva att du lämnar dina kontaktuppgifter. Det är viktigt att du kan ge en fast telefon som de kan kontakta om du kommer att utsättas för en efterföljande intervju.

Steg # 5 I nästa avsnitt kommer vanligtvis att om din anställningsform och historia. Vad kreditkortsföretag vill i princip att veta om du för närvarande anställd och hur länge du har varit med din nuvarande arbetsgivare. Detta ger dem möjlighet att avgöra om du är en ansvarsfull och pålitlig person. Generellt gäller att ju längre du har varit med din arbetsgivare desto bättre.

Steg # 6 inkomstuppgifter är också mycket viktigt. Din bruttoinkomst – eller hur mycket du tjänar totalt utan subtrahera dina kostnader först – ger dem möjlighet att avgöra hur högt ditt kreditkort gräns bör vara. Självklart, om du inte är alltför säker på om din självkontroll, kan du be dem att sänka din gräns kreditkort vad du känner dig mest bekväm med. Om du planerar att ge en förlängning eller kompletterande kort till någon annan, kan du också välja hur mycket begränsa sitt kort skulle ha.

Steg # 7 ansökan online kan också kräva att du anger om du har en kontroll eller sparkonto. Oroa dig inte om du inte har en eftersom det är egentligen inte nödvändigt för dig att ha heller, som antingen bidrar emellertid kreditkortsföretaget utvärdera din ansökan bättre.

Steg # 8 När du har skickat in din ansökan online, kommer du bara behöva vänta bara några minuter och inte mer än 24 timmar för att veta statusen på din ansökan. Det är möjligt att du får ett samtal efteråt om de vill kontrollera ytterligare information om dig. När det händer, bara svara på deras frågor lugnt och tryggt.

Steg # 9 Om du får avvisas, inte ta detta till hjärtat. Du kan be dem om skälen till att du inte få ett kreditkort, och därifrån kan du bestämma vad du ska göra härnäst. Du kan också be om din arbetsgivare eller en släkting med en utestående kredit värdering för att fungera som din garant vid din nästa ansökan.