accepterar kreditkort today_

hur man accepterar kreditkort
steg för steg process för hur att acceptera kreditkort från dina kunder
De flesta företag kräver ett enkelt och prisvärt sätt att acceptera kreditkort från sina kunder. Nedan följer en steg för steg process för hur man accepterar kreditkort, och om du accepterar betalning i butik, via telefon eller på nätet, är samma steg och krav följs.

hur betalningshantering fungerar
När en kund gör en betalning med kreditkort, är kortinformation registreras – antingen genom ett kreditkort terminal, virtuell terminal, eller röst tillstånd – och sedan verifieras så att handlaren kan ta emot betalning för transaktionen. Denna process omfattar följande parter:

C Kortinnehavaren: Ägaren av kortet används för att göra ett köp.

M Merchant: Verksamheten acceptera kreditkortsbetalningar för produkter eller tjänster som säljs till kortinnehavaren.

C Card Association: Ett nätverk som Visa eller MasterCard som fungerar som en gateway mellan förvärvaren och emittenten för att godkänna och finansiera transaktioner.

II Emittent: Den finansiella institution eller annan organisation som utfärdat kreditkortet till kortinnehavaren.

Flödet av information och pengar mellan dessa parter – alltid genom kortet föreningar – är känd som “. Den interchange” Underlätta denna process och ta emot dina fonder består av några få steg:

Ett samtycke: kortinnehavaren betalar för köpet och säljaren gjort affären till köparen. Köparen verifierar med emittentens – nästan omedelbart – att kortnummer och transaktionens belopp är både giltigt och sedan bearbetar transaktionen för kortinnehavaren.

B Dosering: Efter transaktionen är godkänd det lagras sedan i ett parti, som handlaren skickar till köparen senare för att erhålla betalning.

C Clearing och avveckling: Köparen skickar transaktionerna i partiet genom Card Association, som debiterar emittenter för betalning och krediter förvärvaren. I själva verket, de emittenter betalar köparen för transaktionerna.

F Finansiering: När förvärvaren har betalats, får handlaren betalningen. Beloppet handlaren mottar är lika med transaktionen beloppet minus avgiften handlaren betalar köparen för behandlingen av transaktionen.

När du vet hur man accepterar kreditkort, hela processen från tillstånd till finansiering, vanligtvis tar ca 48 timmar. Rätt betalningshantering lösning för ditt företag beror på arten och omfattningen av dina transaktioner. Merchant Solutions, kommer LLC skräddarsy ett program som bäst passar din affärsmodell. Oavsett om ditt företag är detaljhandel, postorder, eller online – vi hjälper dig att hitta den mest effektiva lösningen.

Vi erbjuder även ett program som garanterar nästa dag finansiering av dina partier. Om du sats ut måndag kväll, kommer dina pengar vara tillgängliga för dig på tisdag.

Vad är “Interchange” och hur fungerar det?
Interchange är bank transaktion som sker när en kund använder ett kreditkort för att göra ett inköp på ditt företag. Kreditkortet processorn och kundens kreditkort banken för informationsutbyte så att överföringen av medel från kundens bank till din bank kan slutföras. Detta utbyte av information ska hanteras och underhålls av Visa och MasterCard föreningar.

Förmedlingsavgiften utgör en del av den totala kostnad som kreditkort processorn betalar för bearbetning ditt Visa och MasterCard försäljning. Denna avgift är i sin tur vidare till dig som en del av din diskonteringsränta. Så när du gör ett Visa eller MasterCard försäljning, betalar vi en förmedlingsavgift för din räkning till kundens bank för att kompensera dem för underwriting, finansiering och fakturering av din kund. Tänk på Visa och MasterCard fastställa priser och standarder för utbyte.

Interchange kategorier och deras arvoden bestäms av vilken typ av ditt företag och bearbetningsmetoder du följer. Visa och MasterCard bestämma dessa satser genom att bedöma risknivån och kostnader i samband med bearbetning och finansiera en transaktion. Till exempel är förmedlingsavgiften för en face-to-face transaktion i allmänhet mindre än postorder transaktioner eftersom risken för bedrägerier är lägre. Bearbetningsmetoder med en högre risk för bedrägeri krävs högre förmedlingsavgifter.

Det verkar enkelt nog. Varför säger alla att det är så komplicerat?
En del av att lära sig att acceptera kreditkort är att förstå att det finns över 100 olika utväxling “rates” eller “kategorier”. Den särskilda ränta som tas ut på en viss transaktion beror på ett antal variabler, bland annat:

T Den typ av kort som används i transaktionen (debet, kredit, belöningar, affär, etc.)

När kortet används (restaurang, detaljhandel, bensinstation, osv)

T Metoden för godkännande (swiped, knappat in, röst auth., Etc.)

Vilken information fångas under transaktionen (postnummer, faktureringsadress, etc.)

När transaktionen lämnas till processorn för avveckling.

Visa och MasterCard tillgång och utvärdera deras Interchange priser varje april och oktober. De gör de nödvändiga ändringar av befintliga korttyper och lägga till nya typer av kort om det behövs. Handlarna anmäls innan några ändringar görs, så att de också kan göra de förändringar som behövs för att deras kort acceptans.

kort klassificeringar
Kvalificerade – Den lägsta detaljhandeln kategori bearbetning takt. För att en transaktion att kvalificera sig för denna kategori måste kreditkort ska dras fast terminal, överförs innehållet i magnetremsan, och ett tillstånd måste tas emot. Transaktionen måste också lösas eller batched ut ur terminalen inom 24 timmar av tillståndet.

Mid-kvalificerade – Den lägsta kategorin för vilken nyckel-anmälda transaktioner kan kvalificera sig. Denna kategori kräver att fakturaadress kortinnehavaren kontrolleras med en match av deras postnummer. Återigen, måste ett tillstånd nummer tas emot, och transaktionen skall avvecklas eller batched ut ur terminalen inom 24 timmar av tillståndet.

Icke-kvalificerade – Den högsta kategorin i bearbetning miljön. Generellt sett gäller det här skattesats på tangent-inmatade transaktioner där adressen inte verifieras med ett postnummer match, eller transaktioner som inte avvecklas eller batched ut ur terminalen inom 24 timmar av deras tillstånd. De flesta visitkort faller också in i kategorin av prissättningen.

särskilda undantag
Kontrollera kort – Bankkort med Visa eller MasterCard logotyp. Dessa kort, om swiped, faller under kvalificerad klassificering. Kolla korten inte kräver en PIN-kod. Om en PIN-kod anges, kommer kortet att klassificeras som ett betalkort.

Betalkort – Bankkort kräver en PIN-kod anges vid försäljningsstället. När ett betalkort är låst i systemet, är de inte körs via Visa eller MasterCard nätverk. Istället är de kör på debet nätverk utbyte priser. Några av dessa nätverk är NYCE, STAR, och puls.

Belöningar Cards – Det bästa kategori för vilka belöningar kort kan kvalificera är mitten av kvalificerade kategori, även om de är swiped genom terminalen. Med cirka 20% av korten i omlopp är belöningar kort, kommer den typiska handlaren har några mid-kvalificerade transaktioner.

Visitkort – Medan vissa visitkort kvalificera i mitten kvalificerad kurs kategori, majoriteten faller under icke-kvalificerade kategori.

Utländska kort – utländska kort faller alltid in i den icke-kvalificerad kurs kategorin, oavsett hur transaktionen behandlas.

Voice godkända kort – när en transaktion har godkänts av ett call center, och senare hand knappat in i terminalen, kommer det att gå till icke-kvalificerade kategori.