akta oss för sofistikerade bedrägerier kreditkort, rådde konsumenterna

Som bedragare använder allt mer sofistikerade metoder för att rikta människor är Aussies uppmanas att vidta förebyggande åtgärder för att skydda sin ekonomi.

Konsumenterna måste vara vaksamma och se till att deras kreditkortsuppgifter och andra delar av finansiell information inte hamnar i fel händer.

Den australiska konkurrens-och konsumentfrågor kommissionen (ACCC) uppgav att 2008 såg en 60 procent ökning av antalet rapporterade bedrägerier – med årets hittills inspelning av en liknande ökning.

Och även om människor spotting instanser av där bedragare rikta sina bankkonton och kreditkort oftare, hålla en noggrann öga för bedrägerier rekommenderades.

“Vad vi finner är att det sätt på vilket de bedrägerier konstrueras är allt mer sofistikerade och snabbrörlig. Scams ser mer professionell och kan vara mycket smart på det sätt de försöker skilja människor från deras pengar eller personliga uppgifter,” Peter Kell, vice ordförande i ACCC, berättade News Limited Tidningar.

Herr Kell, som också är ordförande i Australasian bedrägeri specialgruppen, tillade att dagens försök till identitetsstöld inkluderar erbjuda icke-existerande jobb som brottslingar som vill expandera “till områden som konsumenterna inte förväntar sig att vara källan av bedrägerier”.

Han fortsatte med att påpeka att e-post som rör den senaste tidens dödsfall av Michael Jackson och Patrick Swayze och de som erbjuder belöningar kontanter i utbyte för att fylla i kontokortsuppgifter på ett falskt visum studie är andra populära sätt att cyberbrottslingar ser att lura folk.

Men det är inte bara e-postmeddelanden som konsumenterna bör vara försiktig med.

Delia Rickard, ledande befattningshavare ledare för finansiell läskunnighet och konsumenter i Australian Securities and Investments kommissionen uppgav att människor bör undvika att ge ut personlig information till oönskad telefon ringer.

I själva verket är de som får ett telefonsamtal där de tillfrågas om sina finansiella detaljer rekommenderas att hänga upp omedelbart och ta kontakt med sin bank.

Sådan Australian bank vägledning kommer som commissioner Bob Atkinson i Queensland Police Service nyligen meddelade att människor vidta åtgärder för att skydda sina transaktionskonton och andra finansiella produkter från bedragare “i den ständigt föränderliga värld av teknik”.