aldrig betala upfront avgifter för kredit reparation

Det är föga förvånande att ett växande antal individer söker hjälp av kredit reparation. Den nationella arbetslösheten fortfarande ligger över 9,5 procent. Bostadspriserna har sjunkit, skära husägare bort från kudden för bostadslån eget kapital. Och fler människor än någonsin har dålig kredit poäng.

Men konsumenterna måste vara försiktig när du söker den hjälp av kredit reparation. Inte alla av dem är skapade lika.

Innan du registrerar dig med ett sådant företag, konsumenter måste göra sin forskning. Om de inte gör det, kan de finna sig spendera hundratals dollar för lite att inga resultat.

kredit värderingar är kung

Konsumenterna vet idag att kredit poäng är kung. Inteckning, auto och personliga långivare använder dem för att avgöra vem som får lån och till vilka räntor. Konsumenter med låga kredit poäng under 620, vanligtvis belastas med höga räntor. De vars poäng är över 750 brukar kvalificera sig för de lägsta räntorna.

Problemet idag är dock att ett växande antal av konsumenternas kredit poäng faller under den 620 varumärke. En färsk studie från Fico, den största leverantören av kredit poäng i landet, sade att nästan 25 procent av konsumenterna har betyg under 600. En poäng denna låga, naturligtvis, rankas som en dålig. Konsumenter med sådana låga poäng kommer att kämpa för att få några lån från konventionella långivare.

varnar

Credit reparation lovar att hjälpa konsumenterna att öka sina svaga betyg. Det bästa av dessa företag fullfölja sina löften. De hjälper konsumenter inrättas utgifter budgetar så att de gradvis kan trimma sina kreditkort och andra skulder. De ser till att konsumenterna har tillräckligt med pengar för att betala sina räkningar i tid varje månad. Och de ger kredit rådgivning, så att konsumenterna kan identifiera orsakerna till deras förflutna överskridanden. Genom att göra detta, kommer konsumenterna att vara mycket mindre sannolikt att köra upp sina skulder kreditkort igen.

Tyvärr har inte alla dessa tjänster är intresserade av att hjälpa sina kunder. Många har vuxit upp under lågkonjunkturen och dess långsamma återhämtningen i hopp om att tjäna snabba pengar. Sannerligen, är en av de få branscher att blomstra under dessa dystra ekonomiska tider kredit reparation verksamhet.

Konsumenter som söker igenom Internet hittar du massor av historier, från hela landet, på företag som tar massor av pengar i förskott från sina kunder och sedan inte göra något för att förbättra sin kredit. Andra tar pengarna och helt enkelt försvinner, lämnar bakom några spår som de någonsin existerat.

Lyckligtvis är det relativt lätt att upptäcka bedragare. Konsumenterna bör undvika företag som gör upprörande löften. Till exempel finns det inget sätt för konsumenter att höja sin kredit poäng med 100 poäng eller mer över natten. De finns inget lagligt sätt för kredit reparation företag att ta ett korrekt inspelat konkurs, bostäder avskärmning, eller annan negativ dom från sina kunders bokföring.

undvika upfront avgift

Slutligen bör konsumenterna styra alltid borta från kredit-öka tjänster som tar ut förskott avgifter. Detta är ett gott tecken på ett bolag som kör en bluff. Alltför ofta är företag som tar ut upfront avgifter gör bara så som ett sätt att haffa några snabba pengar utan arbete.

Detta är ett allvarligt problem. En ny Federal Trade Commission regeln börjar gälla 27 oktober som kommer att förbjuda företag skuldsanering från att acceptera kontantinsatser för deras arbete. Konsumenterna bör ha detta i åtanke när de är frestad att betala för en tjänst innan företaget har gjort något för att hjälpa dem att öka sin kredit poäng.

Credit reparation kan utföra en värdefull tjänst för kämpande konsumenterna. Men konsumenterna behöver göra sin hemläxa först om de vill undvika obehagliga överraskningar i framtiden.