använda ditt kreditkort för utländska köp

En av de stora annonserade fördelarna med att ansöka om och ha ett kreditkort är det faktum att de accepteras på miljontals försäljningsställen runt om i världen. Men, finns det några viktiga frågor du måste överväga när du använder din kredit för utländska köp? Följande är några som du kanske vill överväga:

Lost, stulna och bedräglig användning

Vissa kreditkort emittenter har olika strategier med avseende på någon tappas bort, stjäls eller bedräglig användning av er kreditkort för utländska köp. Det är därför viktigt att du granskar din överenskommelse kreditkort för att se hur detta kan påverka dig med avseende på eventuella inköp du gör utomlands.

Återbetalningspolicy

Vanligtvis, när du använder ditt kreditkort i ditt hemland, kommer ditt kreditkort emittenten förse dig med gratis försäkring om objektet som du köper från en återförsäljare är på något sätt defekt eller går sönder. Men när du gör ett utländskt köp detta kan ändras – dvs du får inte längre ha rätt till denna återbetalning politik. Likaså kommer någon lägsta inköpspris försäkring, där du i princip garanterat du betalar det lägsta priset på marknaden för en produkt, nästan säkert inte tillämpas i fråga om att använda ditt kreditkort för utländska köp.

Den främsta anledningen till att denna politik är normalt undantagna eftersom dessa har förhandlats fram med återförsäljare i ditt hemland – och varje land avtal med kortutgivaren är annorlunda.

Lägg extra på utländska köp

Om du inte redan känner av det, de flesta större kreditkort emittenter debitera detaljisterna en avgift för produkter köpta använda sina kort i återförsäljarnas butiker. Denna avgift kan variera från mellan 1 – 5%, beroende på var i världen alltid ligger. Även om det mycket väl kan vara olagligt i ditt hemland för återförsäljare att passera-på denna avgift till dig som köpare, är detta inte fallet i hela världen – och det är inte ovanligt i vissa delar av världen för att finna att en detaljhandlare bara acceptera ditt köp kreditkort om de passerar på denna avgift.

Om du står inför denna situation kommer du att ha ett av två alternativ;
(1) inte köper produkten, eller
(2) köpa produkten och på hemkomsten skriva till din kortutgivare och informera dem om återförsäljare som antar denna politik, kommer det då att vara ansvarig för din kortutgivare för att vidta åtgärder mot återförsäljare för otillåten åtgärd (även om du ‘ll sannolikt få en återbetalning).

avgifter

De flesta större kreditkort emittenter kommer att debitera dig en liten avgift, procentuellt sett, för vart och ett av dina utländska inköp med ditt kreditkort.

Valutakursförändringar

Förvänta dig inte att hitta den växelkurs som används för att omvandla dina utländska kreditkort inköp till din lokala valuta att vara samma som bankräntan. I de flesta fall kreditkortsföretag har en spread på detta.

Om du ska utomlands på semester, tar ditt kreditkort med dig eftersom de är väldigt bra att ha – men bara se till att du kolla med din kortutgivare innan du åker vad deras politik är på att använda ditt kreditkort för utländska köp .