är din kreditvärdighet i fara

Folk vet sällan varför de har fått avslag för kredit. I själva verket kommer det ofta som en chock. Vissa människor tycker inte ut förrän de står i en butik med en butik kort program i sina händer. Men visste du att din livsstil allvarligt kan påverka din kreditvärdighet? Här är tre sätt på vilka du kan skada din kreditvärdighet.

Ett. byta bank

Långivare vill se att låntagarna har varit i samma bank för en stund. Det visar kontinuitet och ansvar, som båda är bra för kreditupplysningar. Låntagare som har haft en lång historia med banken och har haft olika bankprodukter är populärt med långivare. Så om du har haft ett kreditkort, check-konto, lån eller auktoriserad övertrassering och har betalat dem alla perfekt, är detta ett gott tecken för långivarna.

Naturligtvis finns det alltid en frestande nytt erbjudande från en annan bank. Kanske du vill ha en större övertrassering, ett ekonomiskt incitament eller bara en förändring. Även om du får ett nytt bankkonto, det är värt att hålla det gamla för att visa lite bank historia.

2. undvika ansvar

Långivare bedöma ansvar på flera sätt. Först av allt, är det viktigt att vara i röstlängden. Detta gör det enkelt för långivare att spåra din adress. Om du har varit på samma adress i mer än tre år, är det också bra.

Ännu bättre för låntagarna är att äga sitt eget hem. Detta är en av de bästa indikatorerna på ekonomiskt ansvar så långt som långivare är berörda. Människor som har godkänts för en inteckning måste vara ansvarig. Människor som hyr sina hem eller som lever med föräldrar mindre poäng för kreditupplysningar.

Det hjälper också lite om du är relativt mogna. Detta är en tid när man blir äldre är en fördel. Du bör också ha en telefon hemma. Detta bevisar att du har blivit godkänd för kredit och har betalat dina räkningar i tid (förutsatt att det fungerar, naturligtvis).

Tre. missköta din kredit

Ett av de bästa sätten att bli godkänd för kredit är att visa att du har haft kredit och lyckades det väl. Det lönar sig att ansöka om ett kreditkort, lagra kort eller lån och att göra nödvändiga amorteringar på tid och i sin helhet.

Om, å andra sidan, du gör sena betalningar, missa betalningar eller inte betala alls, kommer din kredit rapport ser ganska annorlunda. Löner, defaults och Länsrätten Domar (CCJs) ser inte bra när du ansöker om kredit. De berättar långivare som du har misskötta krediter i det förflutna. Detta gör du en dålig risk.

Naturligtvis kan även personer med dålig kredit rapporter få kredit. Payday lån och lån husägare borga för dessa människor. Men de räntor som erbjuds till människor med dålig kredit historia är mycket mindre attraktiva än de som erbjuds till personer med fem stjärnor. Men om människor hanterar denna typ av kredit väl, kan de ha möjlighet att förbättra sin kreditvärdighet.