Är du kämpar med kreditkort skuld

Det finns ett antal skäl människor hamnar i skuld – nödsituationer som medicinska problem och naturkatastrofer som orkaner. Men de flesta människor får problem enbart på grund av misskötta användningen av kreditkort.

Det finns två huvudsakliga skäl till detta. Först, kan kreditkort användas praktiskt taget överallt. Vem skulle ha trott för 10 år sedan att vi skulle kunna gå till McDonalds och ladda våra snabbmat måltid?

Det andra, trots den ökade kreditkort skuld, kreditkort fortsätta att pressas av långivarna. Det uppskattas att över 6 miljarder försändelser skickas med kreditkortsföretag hela USA.

Kreditkort skuld i USA har stigit till rekordhöga $ 790.000.000.000. Center for American Progress rapporten konstateras att kreditkort skuld för närvarande ökar i en takt fyra gånger högre än i början av 2000-talet.

Om du har problem med kreditkort, här är några sätt att få ut av skulden:

Välj ett område eller två där du tillbringar mycket: äta ute, shoppa, har din dagliga kopp java, cigaretter, öl. Antingen skära ner den eller klippa ut den helt.

Välj din minsta faktura eller en med den högsta räntan först. När den räkning får betalt av, ta itu med nästa genom att tillämpa den betalning du gjorde på lönat räkningen till din nästa och så vidare och så vidare.

Välj ett kreditkort som du försöker att betala av och skicka lite extra pengar till detta kort när du skickar det minsta till de andra korten.

Sluta köpa på kredit och du kommer att få ut av skulden snabbare. Repay små lån som avlöningsdag lån så snart som möjligt eftersom de har en mycket hög ränta. Sluta spendera pengar på onödiga saker. Inte köpa din lunch, ta med den till jobbet istället. Telefonräkningar, hyror, lån och dagligvaror är viktiga.

Konsolidera kreditkort skulder till ett enda, lägre ränta kort kan spara mer än du kan föreställa dig. Det sparar också i intresse avgifter under lånets löptid. Om du inte vill överföra dina skulder, be ditt kreditkortsföretag att sänka räntan för att matcha en konkurrent. Berätta för dem att du planerar att flytta dina pengar till ett annat företag med en lägre skattesats. Du kommer bli förvånad över hur låg din ränta kan justeras, måste du bara fråga.