är en motreaktion kommer till kreditkortsföretag

Liksom de flesta företag, kreditkortsföretag, naturligtvis, är i branschen för att göra det mesta pengar som de kan. Och, under de senaste åren, har de kommit ut med några rent geniala metoder för att föra in pengar.

En av deras mest fantasifulla idéer, överlägset, måste utbudet av noll procents ränta kreditkort. För de som är bra på att hantera kredit, är detta en fantastisk affär. Du har möjlighet att ta betalt för varor – kläder, mat, resor och så vidare – och så länge du förblir aktuell i dina betalningar, kan du inte be om en bättre affär.

Den lysande delen, är dock vad som händer om du är sen på en betalning eller inte göra det fullt minsta betalning för en månad. Då, som nämns i den lilla juridiska storleksanpassade trycket som du förmodligen ignoreras, hoppar din ränta plötsligt från noll till arton procent eller mer.

De kreditkortsföretag hålla detaljerade demografiska uppgifter om sina kunder. Som ett resultat, de är mycket medvetna om att någon gång av kortinnehavaren kommer nästan oundvikligen att göra en sen betalning av någon anledning eller annan. Och från denna punkt, är företaget i stånd att dra enormt. Men även för de sällsynta konsumenter som är bra med kredit och aldrig har en försenad betalning, är bolaget väl positionerat. Detta beror på att noll procent ränta var bara en inledande kurs. Efter sex månader eller ett år, kommer det noll procent ränta ökar magiskt till en mycket högre takt. Föga förvånande, vinner kreditkortsföretag igen.

Andra kort incitament kan inte vara så fantasifull, men de är fortfarande enormt lönsamma för företaget. Till exempel kommer många kortföretag ger dig poäng flygbolag körsträcka när du använder deras kreditkort. Men, vad många kort innehavare inte inser är att de flesta av dessa kort har vad som kallas “blackout perioder”. Och bara genom en slump, blackout perioder tenderar att vara de högtrafikerade tider där många människor reser med flyg. Du vet, de högtrafikerade perioder som Thanksgiving, jul, och så vidare. Eftersom det är de tider då många människor kan välja att använda sina körsträcka poäng, poängen blir praktiskt taget värdelös för dem.

Vid det här laget, med den senaste tidens ekonomiska härdsmälta, de flesta människor inser att kreditkortsföretag är några av de mest lönsamma företagen i landet. Och den insikten börjar orsaka en massiv motreaktion mot några av sina många metoder. I själva verket är det glapp så allvarliga att, i syfte att rädda sina platser, är kongressledamöter tvingas utveckla hårdare regler mot just dessa företag som har gett dem så mycket pengar genom åren.

Kommer att vara tillräckligt för att lindra den ilska som finns ute i landet? Ingen vet riktigt. Men, just nu, är verkar som att bakslaget är bara i sin linda.