avgöra vilken belöning kreditkort är rätt för dig

När sortera genom det stora antalet belöning kreditkort som finns tillgängliga, kan det tyckas ibland överväldigande. Bestämma vilken som är bäst för dig kan verka som en svår uppgift, men det behöver inte vara. Genom att ta en titt på dina egna utgifter vanor, livsstil, och de fördelar varje kort har att erbjuda, bör du inte ha alltför svårt för en tid att bestämma den bästa belöning kreditkort tillgängliga.

bedöma dina utgifter vanor

Dina köpvanor har en hel del att göra med att bestämma vilken belöning kreditkort är bäst för dig. Till exempel, om du vanligtvis tillbringar en hel del pengar varje år på ett kreditkort, kommer du att få en större avkastning. Om, å andra sidan, du sällan använder ett kreditkort, du förmodligen inte kommer att få mycket ut av kortet. Likaså många belöning kreditkort har ett utgångsdatum på de poäng du tjänar med dem, som sedan omsätts i för belöningar. Om du inte tillbringar tillräckligt på ditt kort inom den tidsramen, får du inte någonting från kortet. Därför måste du överväga förfallodatum och de punkter avvägning när plocka en belöning kreditkort.

Likaså måste du avgöra om du kommer att kunna betala kortet ut i sin helhet i slutet av varje faktureringsperiod. Verkligen, är belöning kreditkort passar bäst för personer som kan betala mellanskillnaden varje månad. Detta beror på belöning kreditkort tenderar att ha en högre ränta än traditionella kreditkort. En högre ränta är lika med större finansiella kostnader om du inte betalar din faktura varje månad. Om du fortfarande har en stark önskan att ha en belöning kreditkort även om du inte betalar din faktura i sin helhet varje månad, se till att välja ett kort med en mycket låg ränta. Annars kommer du att betala mer i ränta och avgifter varje år än vad du gör i gengäld.

titta på din livsstil

Din livsstil har också en hel del att göra med att välja den bästa belöning kreditkort. Eftersom majoriteten av belöning kreditkort ger bonuspoäng på vissa typer av inköp, bör du välja ett kort som belönar dig för inköp du regelbundet gör redan. Likaså bör du se till att frukterna av kreditkort är de som du är intresserad trots allt, kommer det ingen roll om de belöningar poäng är lätt att samla om du inte har någon användning för gåvor! Samtidigt, det spelar ingen roll om belöningen är fantastisk om du inte enkelt kan samla poäng.

Kom ihåg, det finns flera olika typer av belöning kreditkort. Vissa erbjuder pengar tillbaka belöningar, kan en del användas för att tjäna flygbolag miles, medan andra kan användas för en mängd specialiserade belöningar såsom presentkort, stereo utrustning, kläder, semester, till och med bilar. Därför, se till att forskning dina alternativ för att hitta den typ av belöning kreditkort som kommer att ge dig de mest användbara belöningar för dig.

belöning kreditkort förmåner

Nästan alla kreditkort har fördelar, är det samma gäller för belöning kreditkort. Förutom de belöningar program de erbjuder, kan de också ha fördelar såsom inköp skydd, utökade garantin, reseförsäkring, auto hyra försäkring, och förlorat bagage försäkring. Efter att minska ner dina val i enlighet med dina utgifter vanor och livsstil, gör du slutgiltigt beslut baserat på de extra förmåner som erbjuds av kortet. Återigen, välja ut dem som bäst passar dina behov och att du är mest sannolikt att kunna få användning av.