avskärmning din kredit genom skilsmässa

The Woodlands, TX – När ett äktenskap slutar i skilsmässa, är livet för de inblandade förvrängd evigt. Under denna tid av omvälvningar, är en sak som inte ska behöva byta kredit status du har arbetat så hårt för att slutföra.

Tyvärr, för många, är erfarenheten den exakta motsatsen. Missnöjd lovar att betala räkningar, maxing ut av kreditkort, och en total brist i kommunikationen leder ofta till förintelsen av minst en makes kredit. Beroende på hur ekonomin styrs, kan det ibland en negativ inverkan på båda parter.

Den goda nyheten är att det inte behöver vara så här. Genom att ta en aktiv strategi och skapa en särskild plan för att behålla sin kreditvärdighet, kan vem som helst se till att “börja om” inte behöver betyda återuppbygga kredit.

Det första steget för någon att gå igenom en skilsmässa är att få kopior av din kredit rapport från de tre viktigaste byråer: Equifax, Experian ®, och TransUnion ®. Det är inte möjligt att formulera en plan utan att ha en fullständig förståelse av situationen. (En gång per år, kan du få en fri kredit rapport genom att besöka www.AnnualCreditReport.com.)

När du har samlat information, kan du börja att koncentrera sig på vad som är mest viktigt. Gör ett kalkylblad, och lista alla de konton som är närvarande på glänt. För varje post, fyll i kolumner med följande information: kreditgivare namn, telefonnummer, kontonummer, typ av konto (t.ex. kreditkort, billån, etc), konto status (t.ex. ström, förfallna), saldo, minsta månatliga belopp, och som tillkommer på kontot (gemensamma / enskilda / auktoriserad undertecknare).

Nu när du håller denna information till hands, är det dags att sätta ihop en plan.

Det finns två typer av kredit-konton, och varje hanteras annorlunda under en skilsmässa. Den första typen är en säker-konto, vilket innebär att den är kopplad till en tillgång. Den mest välbekanta säkrade
konton är billån och bolån. Den andra typen är en osäkrad konto. Dessa konton är oftast kreditkort och betalkort, och de har inga bundna tillgångar.

När det kommer till ett skyddat konto, är ditt bästa val för att sälja tillgången. Detta sätt att lånet betalas ut och ditt namn är inte längre kopplad. Det näst bästa alternativet är att refinansiera lånet. Med andra ord, köper en make ut den andra. Detta fungerar bara, men om det köpande maken kan vara berättigad till ett lån själva och kan ta betalningar på egen hand. Din sista val är att hålla ditt namn på lånet. Detta är den mest osäkra alternativet eftersom om du inte är den som gör betalningen, är din kredit verkligen sårbar. Om du gör ditt sinne upp för att hålla ditt namn på lånet, se till att ditt namn också hålls på titeln. Det värsta scenariot är att bli instängd betala för något som du inte är juridiskt inte vara ägare till.

I fallet med en inteckning, mobilisera hjälp av en kvalificerad inteckning professionell är oerhört viktigt. Denna person kommer att bedöma din befintliga bostadslån tillsammans med kapital du har byggt upp och hjälpa dig att avgöra det bästa tillvägagångssättet.

När det gäller oprioriterade konton, kommer du vill agera snabbt. Det är viktigt att känna till vilken maken (om inte båda) är oantastbar. Om du är bara ett signerat på kontot, har ditt namn bort direkt. Om du är den intjänade partiet och din make är en undertecknare, har sitt namn bort. Eventuella gemensamma konton (båda parter intjänade) som inte bär en balans bör stängas omedelbart.

Om det finns gemensamt intjänade konton som bär en balans, är det bästa att ha dem frysta. Detta kommer att se till att inga framtida kostnader kan göras i räkenskaperna. När ett konto är fryst, dock är det frysas för båda parter. Om du inte har något kreditkort i ditt namn, är det rekommenderat att du skaffa en innan frysning alla dina gemensamt intjänade konton. Genom att ha ett kort i ditt eget namn, har du nu välja mellan att överföra eventuella gemensamma saldon på ditt konto, vilket garanterar att de kommer att få betalt.

Säkerställa betalning av en skuld som bär ditt namn är av största vikt när det gäller att bevara kredit. Tänk på att en 30-dagars sena betalningar kan släppa din kredit värdering så mycket som 75 poäng. Det är också viktigt att veta att en äktenskapsskillnad inte åsidosätter någon affär du har med en borgenär. Så, oavsett vilken make förpliktas att betala av domaren, inte gör det kommer att ändra kredit värdering av båda parter. Budskapet här är att inte bara göra sig av med alla gemensamma konton, men att göra det utan dröjsmål.