balans överföring kort “kan bidra till att förbättra finansiella situation”

Det är viktigt att britter fokusera på att betala av sina skulder – och söka upp en 0% kreditkort affären kan vara ett sätt att uppnå detta, en författare påståenden.

Uppgörelsen med skulden bör fortsätta att vara en av människors huvudsakliga finansiella mål, har det föreslagits.

Skriva i en lovemoney.com artikeln belyser Serena Cowdy att även den ekonomiska krisen – som har sett många konsumenternas disponibla inkomster faller liksom oron kör ca anställningstrygghet – kan ha placerat ambitioner skuldåterbetalning på sparlåga.

Men medan de i skuld kan vara ute efter att ta itu med andra ekonomiska prioriteringar, hävdar att hon får ut av det röda så snart som möjligt bör fortfarande vara ett fokusområde.

Ett sätt detta kan göras, hon föreslår, är att söka upp ett kreditkort som kommer med en 0% balans funktionen.

“Det låter som en farlig sak att göra, men i vissa fall kan ta ut ett nytt kreditkort när du är i skuld förbättra din ekonomiska situation,” hon påstår.

Anger att sådana produkter kan vara särskilt användbart för dem med en god kreditvärdighet, Ms Cowdy pekar på Virgin Money Kreditkort som “marknadsledande inom denna kategori”.

Dock var de på sökandet efter erbjudanden balans överföring rekommenderas att vid utgången av den 0% perioden, eventuella utestående skulder “blir walloped med en rejäl ränta”, vilket betyder att alla pengar ska betalas ut före denna tidpunkt.

Men som de med ofullkomliga kredit värderingar kan kämpa för att källan en balans överföring kreditkort, säger hon att söka upp en bra bytesbalansen kan vara ett perfekt sätt att komma tillbaka in i det svarta.

De britter som vill jämföra konton kunde vara intresserade av hennes råd att ta ut ett konto som ger en konkurrenskraftig räntefritt övertrassering erbjudande att överföra över skuld på övertrasseringsränta-laddning produkter.

Sådan rådgivning kommer som Daily Mail nyligen varnade kunderna att agera snabbt om de vill få de mest konkurrenskraftiga låg ränta kreditkort erbjudanden.