balans överföring kreditkort – konkurrensens fördelar

Den balans överföring kreditkort är ett av de tydligaste exemplen på hur konkurrens gynnar slutkonsumenten. Konsumenter med god kredit och hög kreditkort användning kan använda balans överföring kreditkort för att spara dollar från några hundra till mycket mer beroende på deras kreditkort användning och mängden balans överföring.

Enkelt uttryckt, om du har bra kredit, är företag som vill ge erbjudandet, även om de gör det på en lägre ränta. Du drar nytta av låga räntor och de får en värdefull kund. Så, gör en balans överföring kreditkort du överföra din nuvarande balansen eller ens skuld till ett kreditkort med låg eller ingen ränta.

kreditkort balans överföringar matte

En titt på matten av ett kreditkort balans överföring kommer att göra situationen klarare. Anta till exempel att du ansöker om balans överföring kreditkort från en känd online försäljare. Nu kör din ränta på kreditkort skuld upp till, säger $ 1450 dollar per år i genomsnitt med ditt kreditkort som har en effektiv ränta på 10,99% förutsatt att du har en god kreditvärdighet. Nu konkurrerande kreditkortsföretag erbjuder dig ett kreditkort med en inledande 0% APR för de första 12 månaderna. Genom att göra en enkel balans överföring till ditt nya kreditkort, sparar du på ett års kreditkort intresse. Nu är matte som man kan leva med!

shopping guide för att balansera överföring kreditkort

Inledningsvis överväga storleken på balans överföringar som skall göras, och på motsvarande belopp till ekonomisk vinning som följer. Perioden av 0% APR är viktigt, hur mycket kredit du förväntar dig att använda, och på motsvarande sätt hur mycket ränta du kommer att rädda från kreditkortsskuld överföringar under erbjudandet.
Stämmer balans överföringar medföra en transaktionsavgift och i så fall hur mycket? Fundera på hur länge den inledande APR varar och den effektiva räntan efter det i dina beräkningar. Och, som alltid, att vara noga med att läsa det finstilta. Du vill inte råka ut för oväntade kostnader. Det bästa erbjudandet är ibland inte den med lägst ränta.

Saldoöverföring trivia

Den bästa typen av balans överföring kreditkort är de med en 0% ränta. Många företag har börjat erbjuda sådana kort, i en otrolig inledande period på upp till ett år. Det är möjligt att överföra din skuld till ett kreditkort med en 0% APR, och sedan återföra den till en annan i slutet av den inledande APR perioden på befintligt kort. Men detta är inte en rekommenderad åtgärd eftersom det kan resultera i ett lägre kreditbetyg för dig. Kreditkort balans överföringar kan göras online, de flesta företag erbjuder detta system av balans överföring.

kreditkort balans överföringar i ett nötskal

Betydande besparingar kan uppstå om du får du balansera överföring aritmetik kreditkort rätt. Innan du ansöker om ett utseende, se till att titta på det finstilta. Bra ekonomiskt förnuft med kreditkort balans överföringar kan göra för en god ekonomi. Om du har spenderat betydligt utnyttja “plast” pengar, en balans överföring kreditkort bara kan göra bra ekonomiskt förnuft för dig.