bättre med en låg ränta kreditkort “om avveckling i full varje månad”

Man bör kontrollera att se till att kreditkort förmåner överväger vad som betalats för dem, enligt en industri expert.

Folk skulle vara bättre med en låg ränta kreditkort om de inte kommer att betala av sina skulder fullt ut varje månad.

Detta är enligt Paul Clitheroe, grundare chef för finansiell planering företag ipac och ordförande för Australiens regering Financial Literacy Board, skriva ett stycke för Coolum & North Shore News.

Han förkunnade två av de billigaste kreditkort på marknaden för att vara Aussie MasterCard laddning 9,99 procent och miljoner ecu låga Rate visum med en hastighet av 10,49 procent.

Dessutom konstaterade Mr Clitheroe att vissa finansiella organisationer – såsom HSBC, BankSA och St George – erbjuder så kallade omedelbara belöningar och rabatter, men han rådde individer för att säkerställa att fördelarna uppväger kostnaden för kortet för den typ av utgifter och återbetalning mönster.

Han tillade: “Den allmänna regeln med kort belöningar är att du måste spendera en hel del på kort och har inga pågående skuld för de belöningar för att vara värt Även då du fortfarande måste leta efter ett kort med en låg årlig. avgift. ”

Vad mer, citerade den grunda direktören senaste forskningen från Citibank, som visade att cirka 65 procent av människor besegra under har en Aussie kreditkort kopplat till en belöningar system.

Och han noterade att, trots att till förmån för dessa typer av system, en önskan om freebies “kan tas till ytterligheter”.

Detta kan inkludera dem som har en genomsnittlig skuld kreditkort på $ 3000, vilket sedan resulterar i ränta på $ 600 per år och på toppen av att det finns en kortavgift som ska betalas varje år, lämnar herr Clitheroe att sluta: “Det är svårt att se hur belöningspoäng erbjuder betydande värde om du har ett utestående kort balans “.

Dessa kommentarer kommer efter huvudet av kreditkort för Citibank Madeline O’Connor nyligen observerats, som svar på den ekonomiska bolagets undersökning, att människor går miste om besparingar som skulle kunna uppgå till hundratals dollar.