behöver vi verkligen kreditkort

Surfa på internet och intervjua mina vänner och familj för ett svar på denna fråga, jag kom över en mängd svar som generellt flyttas i den riktning av ett rungande NEJ. De enda som förespråkade nödvändigheten av kreditkort verkade vara kreditkortsföretag och banker. Jag har tagit en objektiv ställning och dras från min personliga erfarenhet för att ge dig en opartisk och en informativ svar. År 2007 hade ca 73% av amerikanska familjer kreditkort. Ut av 10 familjer med kreditkort, hade 8 kreditkort skulder. Det är nästan en jättestor 180 miljoner människor i kreditkort skuld. Se http://www.creditcards.com för ytterligare information om statistiken.

Det är inte konstigt att det fanns en sådan rungande negativt svar på behovet av kreditkort. Mängder av människor över hela världen är svära att skära upp sina kreditkort när de rensar sina skulder kreditkort och rådgivning alla de ser att aldrig falla i fällan att registrera dig för ett kreditkort. De går även så långt att proklamera att kreditkort är ond och en vice. Men den gnagande frågan om kreditkort var verkligen så onödigt och ont, varför så många miljoner människor registrera dig för dem i första hand? Enligt min uppfattning är det främst på grund av vissa allvarliga missuppfattningar. Låt oss titta på dem först.

Den vanligaste missuppfattningen är att ett kreditkort krävs för att bygga en bra kredit historia. Detta är en av de vanligaste orsakerna anges när uppmuntra människor så unga som 18 att registrera dig för kreditkort i college. Men är allt du behöver göra för att bygga en bra kredit historia att betala alla dina räkningar snabbt. Detta kan vara elräkningar eller din hyra. Det behöver inte vara ett kreditkort räkningen. Folk tror också att du behöver kreditkort för nödsituationer. Ärligt talat, kommer ingen finansiell rådgivare be dig att registrera dig för ett kreditkort i nödsituationer. Ansvarsfull ekonomisk planering tekniker innebär sparar sex till åtta månader av kostnader för olyckor, inte äger ett kreditkort.

Även om det är sant att du inte kan bära omkring på stora belopp i kontanter och du kan hitta dig själv behöver ett Visa eller MasterCard när bankkort accepteras inte, lösningen behöver inte vara ett kreditkort. Det kan vara ett betalkort. Betalkort komma som Visa eller MasterCard och kan därför användas överallt kreditkort accepteras. Du kan även använda dessa betalkort för telefon eller online transaktioner. De är så allmänt accepterat som kreditkort och kan vara så bekvämt. Även om jag har precis krossat några vanliga orsaker som anges för att få ett kreditkort, skulle jag vilja lägga till några bra av kreditkort genom att dra från min personliga erfarenhet under en period av ca 9 år nu.

Jag började arbeta som lärare direkt efter universitetet. Jag fann mig själv plötsligt översvämmas med behovet av att köpa lämpliga formella kläder, skor och väskor för klassrumsundervisning och sportkläder för idrott och fritidsaktiviteter. Jag hade inte pengar på mina besparingar för att köpa vad jag behövde. Jag anmälde mig till en låg ränta kreditkort med inga årsavgifter. Jag köpte vad jag behövde och betalade för dem under de kommande tre månaderna. Förutom att få ett lån från någon, var kreditkort en bra lösning för mig på en gång att jag började bygga mig ekonomiskt. Det hjälpte mig att sträcka ut mina dollar på 3 månader. Några år senare, beslutade jag att sluta mitt jobb och göra mitt magisterexamen. Under denna period, beslutade jag att arbeta som en privat utbildare och öppnade upp mitt eget företag. Även om jag hade sparat upp kraftigt vid den tiden, jag ville inte använda den i fall jag inte göra mycket pengar på mitt företag. Som min kassaflöden inte var fast, jag använde mitt kreditkort för att investera i objekt som bord, stolar och läromedel. Återigen, som har kredit i handen hjälpte mig mycket optimistiska som oberoende. Återigen, betalade jag bort det inom loppet av fem månader.

Trots att äga kortet för ett par år då, jag börjar inte förakta det som de flesta kreditkort innehavare. Jag fick mig själv i skulder och skära upp mitt kort. Tvärtom, var jag ganska tacksam för en sådan händig finansiellt verktyg i tider av nöd. Nyligen efter mitt bröllop, jag fick min man och jag själv ett nytt kreditkort – en med en låg ränta, låga årsavgifter och en riktigt bra bonusprogram. Vi debiterar alla våra räkningar till det kortet, inklusive verktyg, livsmedelsbutiker och shopping. Även om vi skickas månatliga rapporterna, min man och jag hålla koll på våra utgifter som belastar kortet på veckobasis. Detta säkerställer att vi aldrig går över vår månatliga budget och kommer aldrig att sluta spendera över våra tillgångar.

Återigen, istället för att hitta oss själva förbanna våra kreditkort för ekonomiska svårigheter, vi älskar det för att göra så många saker enklare för oss. Det är så lätt att spåra varje lagförslag i ett uttalande. Det gör också vårt månatliga bokföring en vind. Dessutom får vi även rabatt på många butiker och bensinstationer för att använda våra kreditkort. Till råga på allt, får vi belöningar poäng som vi utbyte för spabehandlingar och biobiljetter. Som svar på de människor som hatar kreditkort, skulle jag säga att det verkligen är inte fel av en kniv om det används för att skada någon. Problemet har aldrig varit kreditkort men missbruk av kreditkort av människor. Om du hade lockats till att få ett kreditkort av missuppfattningar, sedan byta din ekonomiska strategi till en som passar din stil pengar förvaltning. Om du hade fått dig en dålig affär med höga räntor och kostnader, lära sig vad man ska se upp för när man söker efter bra erbjudanden kreditkort, göra en omfattande forskning och läsa det finstilta samvetsgrant.

Så, behöver du verkligen kreditkort? Att människor som kanske inte kan kontrollera sin missbruk av köpkraft som erbjuds av kreditkort, är mitt svar nej. Om du har en tendens att köpa impulsivt och överutnyttjas, håll dig till bankkort och kontanter. Var ärlig mot dig själv när du identifierar din stil pengar att hantera. Vad gäller de som utövar utmärkt pengar förvaltning samt självkontroll, är svaret fortfarande ett nej. Du behöver egentligen inte kreditkort. Men det är definitivt ett bra finansiellt verktyg som kan dra nytta på många andra sätt än bara ekonomiskt.