betal-och kreditkort spenderar ‘upp med 0,5% “

BSI steg med 0,5 procent i januari.

Betal-och kreditkort spenderar ökade med 0,5 procent i januari, har säsongrensade uppgifterna avslöjas.

Enligt Commonwealth Bank (CBA) Business Sales Indikator (BSI) – som spårar värdet av debet och Aussie kreditkort spenderas på finansiella organisationens kassaterminaler – det var en uppgång förra månaden efter en liknande förstärkning i december.

Men trenden termer, lättade BSI siffran i januari.

Men, sade Matt Comyn, verkställande chef för lokala företag bank vid CBA, ökningen är uppmuntrande för detaljister eftersom det är en av endast tre toppar i de senaste 11 månaderna.

Vad mer, var konsumenternas förtroende redan svaga innan översvämningarna under festliga och nya hit årsperioder – och många små företag har påverkats negativt av naturkatastrofen.

Herr Comyn tillade: “Dessa positiva tecken är glädjande, särskilt som de tar hänsyn till en rad ekonomiska motgångar som man skulle ha förväntat sig att driva ned försäljningen.

“Därför, för att se den största industrin kategorin av butiker som redovisar den största vinsten mellan sektorer och dess största ökningen på 17 månader är definitivt goda nyheter.”

Butiker lyckades en ökning med 1,3 procent, medan det fanns också vinster på annat håll.

Avtalade tjänster avancerade med 1,2 procent i trend termer i månaden, plus ökningen uppgick till 6,2 procent för året som helhet.

Utöver detta fanns också goda nyheter för reparation och tjänsteleverantörer, som var både upp med 1,1 procent – och nöjen och underhållning sektorn noterade en tillväxt på 0,5 procent i januari.

Detta kommer efter förra månadens CBI avslöjade den bästa behandlingen för mer än ett år i fråga om värdet av betal-och kreditkort efter en 0,5 procent ökning i december – sin fjärde raka ökning.