bibehålla din ekonomiska resolutioner

Året kan vara nästan hälften över, men det är inte för sent att se över din ekonomiska beslut för 2010 och se till att du fortfarande följer dem så nära som möjligt. Om du har avvikit från rälsen, det finns fortfarande tid att komma tillbaka på rätt spår. Om du redan har åstadkommit de mål som du anger, så är detta ett bra tillfälle att göra nya, så att du kan avsluta åren i bättre finansiellt skick än du började.

Ta en titt först på dina utgifter praxis. Vi har alla behov av att använda våra kreditkort för att göra inköp som vi inte nödvändigtvis har pengar för. Motstå frestelsen att göra impulsköp, speciellt saker som inte är riktigt nödvändigt. Genom att göra det till en vana att bara köpa saker med kontanter, kan du skära ner på mängden pengar som du betalar till ditt kreditkortsföretag. Bara vara säker på att du har täckt dina räkningar innan du använder den överskottslikviditet att behandla dig själv.

Du bör också skriva ner hur mycket du är skyldig att varje borgenär. Om det alls är möjligt, försök att arbeta fram en betalningsplan som kommer att eliminera så många fordringsägare som möjligt inom ett år. Du behöver inte nödvändigtvis vill stänga ut alla rullande skuld konton, eftersom det faktiskt kan skada din kredit, men genom att bära en noll balans på ditt kreditkort, kan du öka din kredit värdering av flera punkter.

Om du råkar ha lite pengar kvar efter att du betalar dina räkningar, då är det en bra idé att sätta upp ett sparkonto. Många finansiella experter rekommenderar att hålla sex månaders levnadsomkostnader i ett sparkonto, som kommer att vara extra bra om du befinner dig i en nödsituation eller om du förlorar ditt jobb utan förvarning. Det tar tid att nå den summa pengar på ett sparkonto, så du kan behöva klippa några lyx från din budget för att få det att hända.

Framför allt, skydda din identitet. Vi lever i en elektronisk ålder, där tjuvar finner det lättare att plocka information från Internet. Alltid hålla ett vakande öga på din kredit rapport, och vara vaksamma när de släpper personlig information till någon. Du kan hitta effektiva företag identitet skydd, men det viktigaste att komma ihåg är bara att vara försiktig.