bil undergång drabbar hela ekonomin i Indiana

Indiana, liksom de flesta amerikanska stater, visar en signifikant ökning av arbetslösheten.
Den senaste statistiken visar den aktuella arbetslösheten att vara rätt på 10,7 procent. Det är en ökning från maj månad i ungefär en halv procent. Även om siffrorna är höga, visade Indiana är en av de mindre ökningar i Mid-West. Det granne, Illinois, hade en ökning med 0,2 procent, och Kentucky hade en ökning på 0,3 procent. Under juni månad, tillade staten nära 5.000 jobb i tjänstesektorn, som förmodligen hjälpt lägre arbetslösheten för denna månad.

Några av de vanligaste jobben som hölls i staten, är detaljhandeln, kassörskor, livsmedel prep arbetare, sjuksköterskor, arbetare, kontorister kontor och lastbilsförare. Några de mest eftertraktade hjälp av sysselsättningen finns jobb i områdets av utrustning operatörer, Glasfiber Lamineringsmaskiner, fräsning normgivare maskin och planerare, och värderingsmän försäkring.

Antalet bostäder i avskärmning för staten ökar. Även om den genomsnittliga kostnaden för ett hem för försäljning i Indiana är mindre än de omgivande fem stater, är antalet konsumenter som förlorar sina hem ökar fortfarande. Hemförsäljning är långsamma, så är trenden för nästan överallt i USA för närvarande.

Även med arbetslösheten på uppgång, och antalet utmätningar eskalerande, har Indiana visat en stadig ökning av befolkningen. Länens som ligger närmare Chicago-området verkar vara tilltalande för konsumenterna, på grund av det faktum att de kan pendla till arbetet om de arbetar i staden, men ändå vill njuta av den tystare omgivning är av ett mer lantligt område i Indiana som ett hem bas.

Indiana erbjuder ett brett utbud av geografiska fynd. Den innehåller en fyrtio en mil strand på Lake Michigan, som är en av de största industriella sevärdheterna som finns i USA. Detta område producerar mycket av järn, oljeprodukter och stål som används i USA produceras också i detta område är auto, husbil, husbil , Lastbil och delar buss. För jordbruksändamål, är Indiana en ledare i sojabönor, vete, råg, lök och majs produktion. Det leder också nationen i hog försäljning.