Commonwealth debet och kredit korttransaktioner upp i augusti

Utgifterna under augusti ökade för första gången sedan november, har Commonwealth Bank Business Sales Indikator avslöjas.

Commonwealth Bank debet och kredit korttransaktioner ökade under augusti, har det uppenbarats.

Organisationens senaste Business Sales Indikator (BSI) – vilket visar det belopp som spenderas på bolagets kassaterminaler – har avslöjat att utgifterna ökade med 0,1 procent.

Det är den första positiva behandlingen sedan november förra året, men BSI har fortfarande minskat med 2,7 procent jämfört med förra året – den största nedgången sedan posterna först samlas sex år sedan.

Den stabila ränta, löneutveckling och en fast arbetsmarknad har tillsammans bidra till en ökning, enligt Matt Comyn, verkställande chef för lokala företag bank för företaget.

Han tillade: “Som sagt, de kör är inte på bordet ännu, så det är för tidigt att signalera att utgifterna nedgången är över.”

En av de största förbättrare var de verktyg och sektorn för professionella tjänster, eftersom det fanns en ytterligare ökning av hotell och motell industrin, som har varit på uppgång under de senaste sju månaderna.

Craig James, chefsekonom av organisationens förmedling dotterbolag CommSec och författare av BSI, konstaterade: “Färre industrier spelar svagare utgiftertillväxt, vilket tyder på att en bred skala förbättring av villkoren pågår.”

Men han konstaterade att lägre priser kan påverka kläder, med högre kostnader öka förmögenheterna av allmännyttiga företag.

När det gäller de övergripande resultaten James påpekade Reserve Bank of Australia bör tar notis av siffrorna, och tillade att ju längre den officiella kursen är parkerad, kommer fler konsumenter att spendera.

Denna nyhet kommer efter det avslöjades av Commonwealth Bank förra månaden att spendera på betal-och kreditkort vid kassaterminaler var platt, slutade sex månaders nedgång.