Credit Repair frågan om undersökningar

vad är upp med dessa utredningar?

Vad är det med alla dessa undersökningar på din kredit rapport? Var kom de ifrån? Har du godkänna dem? Skadar de dina poäng? Kan de tas bort? En nationellt erkänd kredit reparation expert svarar på dessa frågor och mycket mer.

ställa dina prioriteringar

Förfrågningar kan skada din kredit värdering, eller de kan inte göra någonting. Om du är i en kredit reparation program finns förmodligen större problem på din kredit rapport än undersökningar. Eftersom det är bäst att fokusera på att städa upp de poster som har störst påverkan, kan dina frågor lämnas tills allt annat är löst. Även då kan du välja att ignorera förfrågningar, men innan vi avfärda dem helt låt oss utforska lite längre.

två typer av förfrågningar

Det finns två typer av förfrågningar. “Hårda” frågor kommer att påverka din kredit värdering, och inträffar när du ansöker om nya krediter. “Mjuka” frågor kommer inte att påverka din kredit värdering, och vanligen utlöses av tre olika händelser, 1) när du begär din egen kreditupplysning, 2) när potentiella långivare kontrollera din kredit innan erbjuda dig lånelöfte kredit, och 3) när en nuvarande långivare genomför en regelbunden översyn av ett befintligt konto.

logik förfrågningar

Det är logiken bakom inverkan undersökningar har på din FICO poäng. Om du ansöker om nya krediter du kan vara i färd med att ådra sig nya skulder och placera en extra belastning på din budget. Därför du placeras i en högre riskklass, som utsetts av en lägre kredit värdering.

hastighet in i

Den FICO scoring-modellen har nyligen ändrats för att tillgodose konsumenterna att shoppa för inteckning eller bil finansiering. Du kan nu ha så många förfrågningar som du vill i en 45 dagars period medan shopping för en inteckning eller bil lån, och de kommer bara att ha effekten av en enda undersökning på din kredit värdering. För att ytterligare tillgodose denna typ av shopping, kommer dessa undersökningar visas inte alls i 30 dagar. Många kredit reparation kunder lättad över att veta att de många förfrågningar som uppstått efter att de köpt en ny bil hade liten eller ingen effekt.

Förfrågningar och din FICO poäng

Mjuka frågor, som nämnts, inte har någon inverkan på din kredit värdering. Hårda förfrågningar vanligtvis kommer att sänka din score mellan 1 poäng och 5 poäng. Kredit reparation insatser kretsa kring din kredit värderingar, och det är bra att veta att det FICO scoring modell anser allt på din rapport samtidigt. Effekten av en undersökning, liksom andra bitar av information på din rapport, kan variera beroende på allt annat i din fil. Ju mer poäng du har, och ju mer etablerad den är, den mindre inverkan en utredning kommer att ha.

tid och din kredit

Tiden spelar en viktig roll på effekten av en utredning. Som månaderna glida genom effekten av en undersökning minskar snabbt. Efter sex månader affekten är försumbar. Om du är i en kredit reparation program och bestämmer om du vill bestrida förfrågningar, vill du ha detta i åtanke. Och om alla dessa frågor stör dig, kan det vara bra att veta att mjuka undersökningar faller av din rapport efter 12 månader, och hårda förfrågningar efter 24 månader.

välja bort förfrågningar

Vill du stoppa all pre-screening kredit och försäkring erbjuder du får, tillsammans med alla de mjuka utredningar som föregår dem? Du kan göra detta genom att ringa (800) 5-OptOut. Du kommer att ges möjlighet att välja bort för 5 år, eller permanent. Många av våra entusiastiska kunder kredit reparation väljer att välja bort för att minska mängden skräppost de får, vilket är en trevlig fördel! Men kom ihåg att mjuka undersökningar har ingen inverkan på dina poäng, och det finns en viss möjlighet att du kan gå miste om något legitimt bra erbjudande.

förfrågan fel skada din poäng

I kredit reparation företag vi tittar på förfrågningar som en självklarhet. Ofta vi beslutar att ignorera dem och fokusera på mer akuta frågor. Ibland kan vi återgå till förfrågningar om en slutlig städa upp när en kund är i slutet av programmet. Det bör noteras att inte alla mjuka förfrågningar korrekt kodade, och som en följd kan visa sig som hårda förfrågningar och sänka din score.

identitetsstöld

Den sista och mer akut varning om förfrågningar innebär obekväma möjligheten att någon ansöker om kredit i ditt namn. Om du ser en hård utredning på din rapport kanske du vill kontakta kreditgivaren för att se om det finns en aktiv eller patentansökan i ditt namn. Chansen är stor att det är bara en annan herrelös eller felaktigt kodad post på din rapport, men det är bäst att vara säker.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.