då får du allvar med din skuld belastning

Det allra första steget för att få dina skulder under kontroll är att få allt du pappersarbete organiserat. Om du inte vet hur mycket pengar du faktiskt är skyldig och hur mycket du ska betala varje månad, och vilken typ av ränta du betalar, och mängden minsta månatliga betalningar som krävs från dig, har du ingen chans alls att någonsin få på toppen av din växande skuldberg.

Nästa steg för att få dina skulder organiseras är att göra en budget. Räkna ut din månatliga inkomst från alla källor och subtrahera från att de absoluta nödvändigheter som din inteckning eller hyra, telefonräkning, verktyg och sånt. Det är där målet, levelheaded vuxen du har att ta kontroll över situationen och säga nej till $ 6 på morgonen lattes och kanske många andra lite lyx som du har vant.

Om det verkligen är crunch time och du är nära att bli överväldigad då måste man ta på allvar. Extras på din mobiltelefon kan vara en pengar eater. Kontrollera dina senaste månaderna räkningar. Du kan spendera vad som utgör en kreditkortsbetalning på textning. Vad sägs om kabel-eller satellit-extras? Du måste kanske välja mellan extra filmkanaler och en skuldminskning betalning. Är kollektivtrafiken ett bra alternativ för dig?

Oavsett vad du har kvar är allt som finns att få dina skulder under kontroll.

Varje expert kommer att säga att det första du måste göra för att få dina skulder under kontroll är att sluta skapa nya. Stoppa upplåning. Håll ditt lägsta ränta kreditkort åt sidan för nödsituationer och sätta alla andra i ett lås så att du aldrig se dem igen utan att trycka undan stenblock och slåss firebreathing drakar.

När du vet hur mycket du är skyldig och hur mycket pengar du har två arbetar med varje månad sedan kontakta alla dina fordringsägare och försöka få sina räntor sänks. Om presenteras med ett val mellan att få betalningar med en lägre ränta och inga betalningar alls de kan bli mer tillmötesgående. Rikta de mest kostsamma fordringsägare först, speciellt kreditkort som fortsätter att debitera dig över gränsen avgifter eftersom de kan lägga en betydande mängd till din skuld belastning. Om du är bra på att bara få dessa extra avgifter knackade bort din faktura kommer du att vara i stånd att ta hand om sin räkning och att även betala ner några andra saker snabbare.