dåliga krediter förstå grunderna

Många människor har hört talas om dåliga krediter, men vissa kanske inte vet vad det betyder. Under en lång tid fanns det ingen etablerad metod för att fastställa kreditrisken Konsumenters aktiviteter. Men detta förändrades allt när ett företag som heter Fair Isaac Corporation utformat ett system för credit scoring som kallas FICO poäng. Eftersom de tre stora kreditupplysningsföretag har olika uppgifter om varje konsument kommer FICO poäng beräknas av dessa organ inte vara exakt.

Din FICO poäng har blivit det bästa sättet att avgöra om din kredit är bra eller dåligt. För att få din butik, informationen i din kredit rapport jämfört med kreditupplysningar andras. Dina framtida kredit aktiviteter kan fastställas genom denna information. När du ansöker om ett lån, kommer långivare titta på FICO poäng för att avgöra om de ska tillåta dig att låna pengar. Att ha en låg värdering betyder inte automatiskt att du inte kommer att tillåtas att få ett lån.

Förr i tiden skulle ha några märken på din kredit rapport orsaka långivare att inte låna några pengar. De hade inget sätt att avgöra vilka låntagare skulle betala av sina skulder. Med tillkomsten av FICO poäng, fler människor idag som har haft problem med sina krediter i det förflutna har nu möjlighet att ansöka om lån. Matematiska modeller tillåter långivarna att studera beteendet hos låntagare att bestämma vem de ska låna ut pengar till. Banker och kreditkortsföretag har utnyttjat dessa uppgifter genom att göra erbjudanden till människor som har olika kredit frågor.

De som har problem med sina krediter kan ansöka om lån, men de kan räkna med att ha mycket högre räntor. Den FICO poäng sträcker sig från omkring 300 till 850. Ju närmare du är till 850, desto bättre poäng är. Statistiken visar att den genomsnittlige amerikanen har en kredit värdering som är ca 677. För att kvalificera sig för lån som har de bästa räntorna och funktioner, måste du ha en värdering som är minst 720. Om du vill veta din kredit värdering, det finns ett antal tjänster som kommer att debitera dig en avgift för det.

Ett antal faktorer går in i beräkningen av din poäng. Den viktigaste faktorn är din betalning historia. Hur du gör dina betalningar kommer att avgöra ungefär 35% av dina poäng, vilket är nästan hälften. Att misslyckas med att göra utbetalningar i tid är en av de främsta orsakerna till att få dåliga krediter. Din betalning historia omfattar betalningar för kreditkort, lån och andra räkningar. Konkursansökan kan kraftigt sänka din score.

Den summa pengar som du är skyldig avgör du poäng också. Människor som har alltför många lån och kreditkort kommer att ha en värdering som är lägre. Om du har en lång kredit historia som är bra, kommer detta att öka din poäng. Långivare är mycket mer benägna att ge bra lån till människor som har etablerat kredit. Det är viktigt att förstå de olika saker som påverkar din kredit värdering, eftersom detta kan tillåta dig att upprätthålla en hög värdering.

Om din kredit värdering är låg, innebär detta att du måste börja göra utbetalningar i tid. Om du har ett stort antal lån och kreditkort, bli av med några av dem. Att ta ansvar med hur du hanterar din kredit kommer att tillåta dig att hålla en hög kredit värdering. Långivare kommer att vara mycket mer benägna att ge dig de bästa priserna och funktioner på lån. Även om en långivare avvisar dig, betyder det inte att alla långivare kommer att avvisa dig. Förstå kredit och hur man ska hantera det tillåter dig att vara ekonomiskt framgångsrika.