den finansiella konsten budgetering för att undvika rådgivning kreditkort

Kom i slutet av varje månad du börjar undra om alla pengar du gjort. Speciellt, är du nyfiken på var det gick. Detta är så eftersom de flesta, om inte alla av det, har uppenbarligen lämnat ditt bankkonto. Nu vet du att du gör anständigt pengar. Visst nog att spara. Men tack vare dina utgifter vanor med kreditkort, har allt detta surt förvärvade pengar och fortsätter att glida ifrån dig med varje löneperiod. Men vill du få ett grepp om din ekonomiska situation. Mer sant att vara ekonomiskt klok, måste du hålla fast vid dina inkomster. Och vad du inte behöver är lim att göra det. Istället behöver du något som kallas en budget, särskilt en som du kan hålla sig till.

Mer än att agera som en klibbig sätt att hålla dina pengar i handen, verkar en budget som ett sätt att visa allt i fråga om allt monetära i ditt liv. Att ha en personlig budget kommer att ge dig en direkt, kristallklar uppfattning om vad du tjänar och vad du (kan och inte kan) spendera. Och ser dessa två valutor siffror, sida vid sida, blir början till skulptera din egen budget.

och när skulptera börjar …

Så gör din ekonomiska planering, av slag. När du börjar chipping bort och bildar en budget du kommer att rikta de mest effektiva sätten att spara dina pengar och i praktiken bidra till att säkra din ekonomi för framtida strävanden.

Att ta det första nagga du måste kunna samla och spela in den summa pengar som du tjänar. Enkelt nog, registrera din inkomst. Siffror som ska ingå i denna ekvation kommer att inkludera din lön, allt väcker (hittills) och eventuella (om alls) skatteåterbäring du har fått. När det gäller den andra spetsen och alla som följer nedan, måste du identifiera hur mycket av dina inkomster du spenderar. Stämmer upp alla dina månatliga kostnader för hushållen, inklusive räkningar, fritids kostnader och alla andra inköp. Tricket är att vara ärlig här, inte minimera eller överdriva månatliga utgifter.

betala själv som du går på och hålla fast vid din budget

I en värld av budgetering, det finns mer djup att överväga andra än de uppenbara ekonomiska sysselsättningar. Bortom försöker sparsamhet, finns det också en känsla av spara pengar. Och sparande kan bokstavligen vara i minimala mängder. För, när de sparas över tid, kan små siffrorna lägga till upp till betydande summor. Tänk bara på att vanan av sparande är viktigare än mängden (er) som du sparar. Ditt sparande åtgärder kommer att vara till nytta, bara ha tålamod och titta på din totala växa.

betala andra som du budget och göra dig av med skulden

Det gör ont, men du vet att de flesta av dina utgifter är inriktade mot dina olika skulder. Detta dock kan avhjälpas. Enkelt nog, det är bara en fråga om att grina och bär. Du behöver bara betala dina skulder först. Att göra detta kommer inte bara låta din budget för att få mer andrum, men det kommer också att säkra en sund ekonomisk framtid. Och detta är alltför viktigt att ha.

Vet också, att genom att betala av andra (t.ex. de borgenärer och samlare lagförslag) du kommer att rensa bort konsekvenserna av dina tidigare mindre än ansvarsfulla ekonomiska insatser.