det smartare sätt att betala av din skuld kreditkort

De flesta amerikanska konsumenterna håller cirka 4 eller 5 kreditkort vid varje given tidpunkt. I den nuvarande ekonomin, tycks balansen på dessa kort endast att stiga. Men i några enkla steg, kan de flesta människor betala av sina skulder kreditkort innan det blir en outhärdlig börda.

Först flytta så mycket skuld som möjligt till kontot med den lägsta räntan. Det kan verka som att råna Peter för att betala Paul, men denna åtgärd kommer att bromsa tillväxten av skulden. Överföra $ 3000 från ett kort med 20% ränta till ett kort med 15% ränta kommer att spara ca $ 13 per månad. Det kanske inte verkar så mycket, men det uppgår till $ 156 per år som skulle betalas mot huvudman.

Det andra, betalar endast det minsta på alla konton utom ett med största intresse. För hög ränta kort, bör kontohavaren betala så mycket som möjligt. Att gå tillbaka till exemplet, desto snabbare hög ränta $ 3000 betalas ut, desto snabbare kan den extra $ 13 per månad att sätta mot resten av skulden, och snabbare kreditkort kan alla betalas ut.

Tredje, shoppa runt. Nästan varje dag kommer nya kreditkort erbjuder anländer i brevlådan. Bankerna beviljar ibland specialerbjudanden att kontrollera kontoinnehavare. Smarta konsumenter ständigt hålla utkik efter bättre räntor. Kreditkortsföretag märker när en kund har snabbt minska sin balans.

Ofta, samma företag som laddning enorma priser plötsligt erbjuda betydligt lägre priser bara för att hålla sina kunders verksamhet. Om banker och finansinstitut inte erbjuder bättre priser, eller om en kund är osäkra om vilken affär är bättre sedan ringa ett samtal till varje företag för. Genom att helt enkelt tala om för kundtjänst att deras konkurrens skulle kunna sluta med alla dina pengar och företag är ofta tillräckligt för att få dig en mycket bättre affär.

Slutligen bör konsumenterna känna till siffrorna. Om övergångssumman är större än den mängd som sparas från lägre ränta, då affären är inte något bra. Banker och finansiella institutioner tenderar att begrava de ränteförändringar i tråkiga pamfletter fulla av små bokstäver. Kunderna bör alltid kontrollera sina uttalanden att vara säkra på att deras priser inte har förändrats. Uppmärksamma förfallodagar, årsavgifter och löper inledande priser kommer att spara mer pengar. Efter dessa åtgärder kommer att leda till betalas av kreditkort och en mycket mindre stress!