din tillgång till gratis kreditupplysningar

Fair Credit Reporting Act (FCRA) kräver varje rikstäckande konsumenten rapporterande företag – Equifax, Experian och TransUnion – för att ge dig en gratis kopia av din kredit rapport, på din begäran, en gång var 12 månader.

Just det, du har rätt till en kostnadsfri kredit rapport var 12 månader från vardera av de rikstäckande rapportering konsumentkrediter företag. Förutom konsumenter som är berättigade till en kostnadsfri kredit rapport genom årliga Credit Report Request service, konsumenter i vissa stater är berättigade till en kostnadsfri kredit rapport under statlig lag. Följande stater har lagar som gör gratis kreditupplysningar tillgängliga för konsumenterna: Colorado, Georgia, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey och Vermont.

Brukar kallas en kreditupplysning, vad en kredit rapport är verkligen en kredit fil avslöjande. En kredit fil avslöjande innehåller ett register över alla som har fått en konsument rapport om dig inom en viss tid. Dessa är ofta kallade “Förfrågningar”. Den kredit-fil utlämnande innehåller viss information som inte ingår i en konsument rapport om dig till en tredje part, till exempel undersökningar av företag för lånelöfte erbjudanden om kreditkortsföretag, eller medicinsk kontoinformation.

En kreditupplysning innehåller information om var du bor, hur du betalar dina räkningar, och om du har blivit stämd, arresterats, eller ansökt om konkurs. Rikstäckande konsumenten rapporterande företag säljer informationen i din rapport till borgenärerna, försäkringsbolag, arbetsgivare och andra företag som använder den för att utvärdera dina program för kredit, försäkring, anställning, eller hyra en bostad.

Du har också rätt till en gratis rapport om ett företag tar negativa åtgärder mot dig, som att förneka din ansökan om kredit, anställning eller försäkring. Du har upp till 60 dagar för att begära din rapport efter en nedgång. Du är också berättigad till en fri rapport ett år om du är arbetslös och planerar att söka jobb inom 60 dagar, om du är på välfärd, eller om din rapport är felaktig på grund av identitetsstöld.

För mer information, se Din tillgång till gratis kreditupplysningar på http://ftc.gov/credit