diy skuldförvaltning – få det rätt

De flesta människor kan utarbeta och följa sin egen plan skuldåterbetalning utan hjälp utifrån – förutsatt att de inte håller med deras kreditkort. Metodiskt genomföra en kontant endast livsstil också har fördelen att träna dig att leva i ditt sätt. Du kan hålla ett kort till hands för nödsituationer, förutsatt att du alltid betala den varje månad.

När man beslutar vilka kreditkort balans att betala av först, överväga en kombination av metoder för att få mest nytta i din situation. Här finns 4 alternativ att väga:

den minsta balans först

Detta tillvägagångssätt får du en noll balans på ett av dina kort den snabbaste, ibland ger det incitament som behövs för att fortsätta med din skuld betalningsplan. Den psykologiskt lyft kan vara en stor hjälp, men du kan få betala mer i ränta om andra skulder har högre priser.

den högsta saldo först

Detta synsätt kan ta lång tid att nå din första lönat balans och erbjuder inte en omedelbar effekt på din kredit värdering. Men det är den mest rekommenderade metoden eftersom din största saldo om lönat först.

balansen närmast sin gräns

Maxade saldon ger långivarna bara orsaka att höja räntan, och de gör det till höger och vänster i dessa dagar. Betala ner hög balans skulder kan hjälpa din kredit värdering och i slutändan minska din totala räntekostnader.

Möt någonstans i mitten

För de flesta människor är det bästa alternativet slutar ofta upp att vara en hybrid av de tre metoder. Ett bra alternativ att överväga skulle vara att betala av kortet som är närmast sin gräns först, sedan betala ner din högsta ränta nästa.

Oavsett metod du väljer, lägga alla dina ansträngningar på att betala av riktade skulden, samtidigt betala det minsta på alla dina övriga skulder. När du har den riktade skulden pension, besluta om din nästa prioritet och fokusera din energi där. Denna målinriktade strategi kommer att hjälpa dig att så småningom bli skuldfri, om du begår du det och inte ansamlas någon mer skuld.

Hela denna process kan göras ännu enklare om du väljer in en automatisk betalning plan som automatiskt betalar en viss summa på ditt konto varje månad. Om du är som de allra flesta människor som försöker hänga med i deras upptagna liv, kan detta förenkla verkligen processen och eliminera eventuella frestelser att avvika från din plan.

Slutligen, inte stänga dina konton eller sänka din kredit gränser när du har betalat dem om du absolut inte kan kontrollera dina utgifter. Bokslut eller sänka gränserna kommer att ha en negativ effekt på din kredit värdering.