En förälder guide till kreditkort för högskolestudenter

Uppriktigt sagt, det finns nästan lika många vinnande argument mot att få det kreditkort för ditt barn i college som finns för att få det kortet. Låt oss titta på några av dem nedan:

kredit historia
Inom loppet av ett år, kommer ditt barn att ske med college och kommer att vilja starta ett självständigt vuxenliv. För att få ett lån för en bil eller en lägenhet, kommer ditt barn behöver en bra kredit historia. En viktig faktor för att fastställa kredit historia är den tid som det har bibehållits. Genom att låta din 18-åriga barn att få ett kreditkort och se till att han eller hon använder det ansvarsfullt, kan du ditt barn att upprätthålla en bra kredit historia för ett antal år innan det behöver ett lån.
Omvänt, om ditt barn har ett problem med att använda ett kreditkort ansvarsfullt, kan han eller hon mycket väl börja slänga sin kredit historia och kan stå inför allvarliga problem senare. En kredit historia som har gått dåligt vid 18 skulle kunna fortsätta att påverka ditt barn vid 25.
nödsituationer
Som ett college student, kan du förvänta dig inte ditt barn att ha en stor summa pengar på hans eller hennes förfogande vid alla tillfällen. Under nödsituationer som en bil uppdelning, kan kreditkort komma väl till pass.
Å andra sidan finns det andra alternativ såsom betalkort som bär ett Visa eller MasterCard logotyp för sådana nödsituationer.
Värdefull kunskap och erfarenhet
Vid tiden ditt barn kommer in i arbetslivet, kommer han eller hon behöver för att bli smartare om erbjudanden kreditkort, lån och bank. Bruket och förtrogenhet ditt barn får (vid en sådan ung ålder) att studera och jämföra de villkor, priser, incitament, tjänster och lösningar för kreditkort innan du väljer en kommer hjälpa till att förbereda honom eller henne för framtiden.
Dessutom får erfarenhet av att använda kreditkort ansvarsfullt är mycket värdefull. Detta skulle kunna vara ett utmärkt tillfälle att odla gud köpvanor.
Även om ditt barn gör misstaget att hålla balansen eller göra sena betalningar, är det nog inte så allvarligt (om du rätta till det snart nog) och återigen det ger honom eller henne med en mycket värdefull läxa för livet.
Nu när vi har tittat på de tre mest tvingande skäl att låta ditt barn i skolan för att få ett kreditkort, låt oss titta på hur du kan vägleda honom eller henne att använda den ansvarsfullt (som är, om du har bestämt dig för att få ditt barn en).
Leta efter den mest lämpliga erbjudandet. Engagera ditt barn i processen från början till slut.
Lär ditt barn att studera alla aspekter av kreditkortet såsom räntor och förseningsavgifter betalning för att göra ett väl underbyggt beslut.
Förklara vikten av att läsa det finstilta och gå igenom kontraktet tillsammans med ditt barn innan du registrerar dig för någon kort.
Se till att ditt barn är helt medvetna om räntor, minsta betalningar
Källa till ett kort med låg april så att om ditt barn någonsin lämnar någon balans som skall betalas ut, kommer ränta vara så lite som möjligt.
Det finns kort som erbjuder inga årsavgifter. Gå för dem. Rädda dig själv och ditt barn att pengar.
Få ett kort som har en låg kreditgräns. En högskolestudent behöver inte ha en stor kreditgräns och det kommer att undvika frestelsen att spendera.
Se till att ditt barn gör betalningen i tid. Miste om betalningar är en möjlighet som studenter leder mycket upptagen liv. Förseningsavgifter kan lätt jack upp räkningarna ganska lite.
Förbjud ditt barn att göra några förskott. Räntekostnader på dem kan vara så hög som 20%.
Uppmuntra ditt barn att använda kreditkort på för nödsituationer. Komma in i vanan att använda kortet lättvindigt kan så småningom leda honom eller henne att bära saldon på kontot. Låt inte ditt barn bli bekväm med tanken på att ha skulder.
Du kan överväga att gå igenom de uttalanden kreditkort med ditt barn och råd på lämpligt sätt.
Motverka ditt barn från att ha mer än ett kreditkort. Det är inte nödvändigt för en högskolestudent att bära mer än en.
Ytterst ligger beslutet i handen. Du vet att ditt barn bäst och vet du om han eller hon är redo för att plast. Även om du bestämmer dig för att ditt barn är redo, är det viktigt att du ger honom eller henne med ordentlig vägledning om hur du använder den.