en inblick i de olika typer av kort

Titeln kan vara lite konstigt för vissa av er. Med kort, antyder jag bankkort. Det finns två typer av kort nämligen kreditkort och betalkort. Du kan äga ett betalkort eftersom det utfärdats av varje bank som är värd sitt rykte. Äga ett kreditkort kan vara svårt tufft, eftersom ett antal commotions måste slutföras för att få ett kort. Situationen blev dyster först nu på grund av den senaste tidens globala ekonomiska härdsmältan. Jag kommer att förklara i detalj om dessa kort, de faror och de fördelar som vanligtvis förknippas med dem.

Ett betalkort är elektroniska banktjänster utrustning som ska programmeras med dina bankkontouppgifter. Den grundläggande skillnaden mellan de två är följande – om du vill använda till betalkort, är du i stort sett begränsas till det belopp som finns i ditt bankkonto. Å andra sidan, den politik är lite annorlunda för kreditkort. Den finansiella institut som tillhandahåller kortet kommer att fixa en “kredit” värde. Du kommer att kunna använda kortet enligt kredit värde fastställs av bolaget.

En vanlig föreställning som finns i medvetandet hos många är följande – man kommer att kunna köpa förbrukningsmaterial som uppgår till miljontals dollar med kreditkort. Tja, tider förändras och nu bankerna återhållande ägarna kreditkort med höga straffavgifter. Efter användning av kreditkort, kommer kontoinnehavaren att få betala tillbaka det belopp som tillsammans med ytterligare användning avgift. Denna extra avgift struktur varierar beroende på kreditkortsföretag som utfärdar samma kort och även enligt de riktlinjer som anges av den ekonomiska organisationen. Den nisch är ganska komplicerat, märk väl!

Hålla i samklang med de krav som nämns av kunderna, har bank-byråerna gett ut många typer av kort. Inte anger att du inte varnades – alla bank-byråer kommer att innehålla en form av bedrägeri eller andra i sina kort. Som en tumregel, är det bättre att hålla koll på dina utgifter vanor när du använder kreditkort. Om du upptäcker att du inte kan styra utgifterna vanor, då måste du byta till betalkort. Åtminstone dina transaktioner kommer att begränsas i enlighet med den mängd som finns i ditt bankkonto.

De fallgropar som är förknippade med de olika typer av kort är utförligt noterade på många webbplatser. Anmäl dig själv på diskussionsforum och du kommer att kunna hålla dig säker från kredit / betalkort oegentligheter. Ett visst antal människor är böjd på att göra lätta pengar genom att spionera på andra när de genomför monetära transaktioner. Om du använder din bank kort för Internet-transaktioner, se till att anslutningen är krypterad. Titta på webbadressen av webbsidan – det bör vara https istället för den konventionella http! Den ytterligare S står för säker. När anslutningen är krypterad, det kan ta miljontals år att dekryptera information som sänds över mediet.

Teknik går framåt i snabb takt. Innovations har upptäckts med tidens gång. Med andra ord, är fler människor att luras varje dag. Du måste se till att du inte faller i den kategorin.