en varning om täta kredit flyer visitkort

När du handlar för företag kreditkort som erbjuder frequent flyer belöningar, finns det några saker du behöver veta innan du väljer en. Du borde förstå det uppskattade värdet av flygbolagens “miles,” begränsning av miles vunnits med ett kreditkort, och möjligt alternativ till bonusprogram belöningar som kan tillåta ännu större besparingar. Genom att veta denna information, kanske du kan spara en bunt på ditt flygbolag kostnader.

Först, hur mycket är ett bonusprogram “mile” värt? Problemet med miles är de egentligen inte menar vad de verkar som de menar. Generellt, när du är lojala mot ett visst flygbolag, kommer du att få ett frequent flyer miles för varje mil du flyger. Men ta ut dem som gratis biljetter är olika för varje flygbolag och har ingenting att göra med hur många “riktiga” miles din resa blir. I allmänhet, många flygbolag erbjuder en gratis biljett för varje 25.000 till 50.000 frekventa ackumulerade flyer miles.

Så med en belöningar kreditkort, som i allmänhet gäller en mil per dollar spenderas, skulle du behöva ladda minst $ 25.000 på ditt kort för att få en gratis biljett. Detta kanske inte verkar så mycket, och det är den grund på vilken många har försökt att tillskriva ett värde till ett flygbolag mil. Det är inte satt formel, men uppskattningar varierar från 1 till 3 cent per kilometer. En del av detta är baserat på det faktum att en typisk inhemsk biljett kan kosta runt $ 250. Så en cent gånger 25.000 är $ 250. Andra uppskattningar hävdar dessa siffror är lite låg, och att varje mil är värt lite mer än 2 cent.

Nästan verkar inte värt det, eller hur?

Lägg till att de begränsningar vissa flygbolag eller kreditkort rum på deras flygbolag belöningar system. Du måste kontrollera villkoren för kreditkort du ansöker om att se om de har några blackout datum för ditt flygbolag. Blackout datum är oftast under de mer populära flygande perioder, för att få betalande kunder ombord i stället för din icke-betalande belöningar biljett. Ofta kan dessa blackout datum vara sådana tider som fredag ??nätter och söndagskvällar. Kontrollera villkoren kreditkort noggrant eftersom de ändras ofta.

Veta dessa två nackdelar kan göra bonusprogram belöningar nästan meningslöst. Det finns dock ett alternativ du kan titta in.

Många företag kreditkort erbjuder “cash back” belöningar. Det är, om du köper från en ansluten webbutik med kreditkort, kommer kortet betalar du en liten andel av köpesumman tillbaka. Några av dessa handlare är flygbolagen. Och denna procentsats kan vara allt från 1% till 20%, beroende på vilket kort och handlaren. Dessa besparingar kan ofta vara ganska lite bättre än alla frequent flyer miles du kan ackumuleras, nu när du vet det uppskattade värdet av dessa miles.

Så vad ska du göra då? Jag skulle rekommendera att avgöra om ditt företag kommer att debitera tiotusentals dollar för att det är business kreditkort varje månad eller inte. Om så är fallet, kan du se en hel nytta av bonusprogram belöningar som gratis biljetter börjar rulla i. Men om du inte kommer att använda ditt kort så mycket, så titta in de pengar tillbaka belöningar system. Det kan vara dolda besparingar för dig i det som inte är så självklart som det välljudande “frequent flyer belöningar.”