få kreditkort efter konkurs ett komplext dilemma görs enkelt

Senaste krisen tvingat många konsumenter att lämna in konkursansökan, eftersom de funnit sig oförmögna att klara ökande kredit skyldigheter på grund av arbetslöshet eller betydande inkomstbortfall. Medan konkurs är en svår och påfrestande process att gå igenom för vem som helst, låter det för en nystart när gamla skulder har tagits bort eller omstruktureras genom ett domstolsbeslut. Många konsumenter vill använda en ren skiffer och återuppbygga sin kredit historia, men mest rädsla kreditkort skuld och allvarligt tvivla på möjligheten att få och använda kreditkort någonsin igen.

kreditkort är bra om de används rätt

Enligt många källor, är det oacceptabelt nivå av oprioriterade skulder, balanserar dvs hög kreditkort som orsakar de flesta konsumenter att lämna in konkursansökan. Före krisen, när ekonomin var på uppgång, var kreditkortsföretag öka kreditlimiter och konsumenter haft högre utgifter utan att tänka på konsekvenserna. Lågkonjunkturen satte stopp för säker shopping och bor bortom hjälp, eftersom bankerna tvingades sänka gränserna och höja avgifterna, vilket tvingar många konsumenter att gå i konkurs, oförmögen att serva ökad skuldsättning. Men med god planering och ansvarsfullt konsumentbeteende, kreditkort är ett bra verktyg som kan användas för att finansiera vissa livets aktiviteter och att ge ekonomiskt backup för nödsituationer.

kreditkort hjälpa till att bygga kredit

Kreditkort, om de används felaktigt, kan göra dig i konkurs, men de är det mest effektiva verktyget för att bygga en sund kredit historia. Även om det kan verka krångligt, det är sant. En hälsosam utnyttjande av revolverande kredit visar potentiella långivare att du är en pålitlig och ansvarsfull individ. Dessutom står revolverande kredit till nästan tredjedel av din kredit värdering sammansättning. Därför, kreditkort är ett nödvändigt ont för konsumenterna i det moderna samhället. I stället för att frukta kreditkort, bör du frukta din impulsiva utgifterna, och planera ditt ekonomiska liv, då behöver du inte oroa dig för att höja saldon och dyra räntekostnader.

efter konkurs kreditkort alternativ

När behovet av kreditkort i återuppbygga kredit är etablerad, det uppstår ett problem med att få en. De flesta långivare skulle hålla sig borta från dina önskemål om blancolån och kreditkort, att veta att du har försatts i konkurs nyligen. Några företag kommer att ge dig kredit på RAKET priser och räntor, ofta kostar dig hundratals dollar per år utan att ens använda ditt kort. Håll dig borta från dem så långt du kan, eftersom de helt enkelt skulle slita av dig, tömma din plånbok, och skapa mer skada på din kredit. Så, finns det en lösning?

Ja, det finns! Säkrade kreditkort, erbjuds av många pålitliga banker är en utmärkt lösning för att bygga upp din kredit efter konkurs. Deras sätt att arbeta är att du öppnar två konton med en bank: ett sparkonto som tjänar som säkerhet, där du deponera en viss summa pengar, och ett kreditkort konto med en kreditgräns lika med ditt sparande insättning. Bankerna har inga problem som utfärdar sådana kort till konsumenter även med sämsta kredit möjligt, eftersom de har säkerhet i form av pengar placeras i sparkonto. Sådana kreditkort rapporteras till alla stora kreditupplysningsföretag och hjälper dig att bygga upp din kredit historia och höja din kredit värdering. Det är en win-win situation för dig och din bank. En bank ger dig ett stort ränta, eftersom deras risker är försäkrade, och du får ett kreditkort som rapporterar till din kredit-fil och en garanti för att du inte skulle överanstränga dig.