faktorer som påverkar din kredit rekord

Kredit historia … det är något som ofta tas ganska lätt, när det verkligen du bör ta så mycket hand om detta som du kan.

Även om det kan verka som det inte har alltför stor inverkan på ditt liv just nu, om du är oseriöst med dina utgifter och sluta med en dålig kredit historia då du kan bara sluta med mer än du räknat med.

Så vad är nästa steg? Utbilda dig själv om vilka faktorer som påverkar din kredit rekord.

Ett. Den första är ett bevis på din kredit aktivitet … om du inte har haft någon kredit ges till dig detta kan vara lika skadligt för dig som flera sena betalningar.

Pengar långivare tittar på din kredit-fil för att se hur pålitlig du är när det gäller att betala tillbaka lån. Detta är även fallet för företag som utfärdar snabba cash personliga lån. Så om det finns några bevis för din pålitlighet då kan de bara säga nej till din ansökan.

2. Du tidigare och befintliga betalningar lån – du måste betala dem fullt ut och i tid för att kunna betraktas som ekonomiskt ansvarig pengar långivare såsom payday leverantörer förskott eller ens stora banker. Om du inte gör detta kommer du att kämpa för att få kredit igen i framtiden, eller om du vill hantera det du kommer att få betala mer för det genom högre räntor.

Tre. En som du inte kan ha förväntat betalar dina räkningar i tid. Medan en eller två sena betalningar inte kommer att ha en stor inverkan, regelbundet göra sena betalningar, eller uteblivna betalningar helt kommer att göra din nästa kreditansökan så mycket svårare. Detta inkluderar även små värden du kanske inte lagt mycket tanke att återbetala såsom overdues från videobutiker som har gått till inkasserare eller återbetalningar till omedelbar företag kontant lån.

4. Mindre är mer – när du söker, säger ett personligt lån eller en omedelbar kontant lån, är det bäst att göra din forskning och ta reda på vilken typ av lån som passar dina behov. Varför? Eftersom ansöka om flera lån med olika långivare för att öka dina chanser kommer bara se extra illa som det ser ut som om du förkastades av alla de du sagt nej till (eller faktiskt få avvisas av) tills du har godkänts.