fixa felaktig information i din kredit rapport – idag

Annat än att äta, sova och andas, är en av de viktigaste sakerna du bör göra regelbundet säkerställa att uppgifterna i din kredit rapport är korrekt. Det är en sådan enkel förklaring, men det ignoreras av de allra flesta konsumenter, troligen på grund av flera faktorer, såsom:

* Konsumenterna tycks acceptera det faktum att fel, Äúself korrekt, AU i en rimlig tid, var i själva verket ingenting kunde vara längre från sanningen.

* Konsumenter don? T vet hur man ska ta reda på om det finns felaktiga uppgifter om sin kredit rapport, vilket påverkar deras totala kredit värdering negativt.

* Konsumenter don? T inse att ha en låg kredit värdering (lägre än vad de förtjänar, om informationen upprätthålls av kreditbyråer var korrekt) kan påverka ett stort antal faktorer i sin vardag.

* Konsumenter don? T inse att studier har visat att majoriteten av kreditupplysningar om konsumenter och företag har fel och brister.

Din kredit värdering används av alla som lånar pengar som kreditkortsföretag, hem långivare lån, auto lån långivare och finansbolag. Du behöver ta reda på vad din kredit värdering är innan du pratar med någon långivare om det finns något på din rapport att de kan ifrågasätta. Din kredit värdering är det faktiska antalet varierar från 300 till 850 som långivare använder för att bedöma din kreditvärdighet och den ränta som de, Äôll betalt. Att ha en kredit värdering är lägre än vad du faktiskt förtjänar kan betyda skillnaden mellan att få godkänt för ett lån eller kreditkort, eller nekas. Om du blir godkänd, kan en lägre kredit värdering betyda skillnaden av långivaren bedömer en 14% ränta eller en 6% ränta, vilket kan kosta dig hundratals och även tusentals dollar mer i slutet av låneperioden.

Den,, Äúbig tre är au kreditbyråer skyldiga att ge dig en gratis kopia av din kredit rapport varje år, eller helst att du har nekats kredit baserat på uppgifter som de lämnat till en potentiell långivare. Det kan ta lite tid att få igenom till kreditbyråer att begära en kopia av din kredit rapport, men det är väl värt din tid att göra det. Se till att få en kopia av det från alla tre av dem, eftersom vissa långivare endast rapportera till en eller två av dem. Det innebär att informationen på din kredit rapport från ett kreditupplysningsföretag är nästan säkert inte kommer att vara identiska med data från en annan kreditupplysningsföretag.

Om du märker några fel på din rapport, bör du fylla i en tvist formulär med kreditupplysningsföretag. När de skickar dig en kopia av din kredit rapport, kommer de innehåller vanligtvis anvisningar om hur man lämnar in en tvist för felaktiga eller felaktig information. Vissa experter säger att om du ifrågasätter säga 5 olika objekt, bör du lämna in 5 enskild tvist former så var och en kan behandlas särskilt. Det finns viss grund för denna diskussion, eftersom kreditbyråer kan visa en tvist som består av många punkter som, Äúfrivolous, AU och inte vidta lämpliga åtgärder för att korrigera informationen.

Enligt Fair Credit Reporting Act, kan du bestrida informationen i din kredit filer med de tre kreditbyråer, och borgenären är skyldig enligt lag att kontrollera den omtvistade informationen. Du har rätt (och faktiskt skyldighet) att bestrida fullständiga och korrekta uppgifter i din kredit filer. När ett kreditupplysningsföretag får en tvist, måste de undersöka och registrera aktuell status för de omtvistade punkter inom en “rimlig tid”, brukar definieras som 30 dagar. Om den information som redovisas på din kredit rapport inte kan verifieras av borgenären, är kreditupplysningsföretag som krävs enligt lag för att ta bort informationen.

Kontrollera din kredit rapport regelbundet, minst en gång per kvartal. Även om borgenären missar att 30 dagars fönster, kan de rapportera informationen igen senare, vid vilken tidpunkt när det visas igen, du kan (och bör) bestrida det igen. Ibland, för uppenbart felaktiga uppgifter, kan du kontakta kreditgivaren direkt och ta reda på varför de insisterar på att sätta felaktiga uppgifter om din kredit rapport.