för-och nackdelar med att få en dålig kreditkort skuld

Problem med att få ett kort på grund av ingen kredit eller dålig kredit historia? Många banker och kreditkortsföretag erbjuder lätt att få dåliga kort skuld kreditkort för att hjälpa människor att bygga eller bygga upp sina krediter. Det lönar sig att förstå för-och nackdelar though innan språnget in dessa unika finansiella instrument.

Den goda nyheten är att du inte kommer att debiteras ränta på dina inköp, är ingen kreditupplysning krävs, och det finns garanterat godkännande. Den dåliga nyheten är banker och kreditkortsföretag har listat ut en myriad av andra sätt att tjäna pengar på dig. Precis som alla andra finansiella transaktioner, måste du som köpare beware. Men så länge du förstår avgiftsstrukturen kan förbetalda eller säkrade kreditkort fungerar till din fördel.

Naturligtvis kan du få genom att utan något kreditkort alls. Men de har blivit en integrerad del av vårt finansiella system som erbjuder både bekvämlighet och trygghet i vårt dagliga liv. Men utan en kredit historia eller om din är dåligt, kan det ofta vara mycket svårt att få en. Säkrade och förbetalda kreditkort är utformade för att fylla den luckan. Det enda du behöver för att presentera är ditt personnummer och en kontant deposition – vanligtvis mellan $ 200. och $ 300. att börja finansiera dina transaktioner. Dessa typer av kort har både för-och nackdelar du bör vara medveten om innan du gör ditt val.

bekvämlighet plus förmåner

Förutbetalda kreditkort erbjuder bekvämligheten med att ha ett kreditkort när du gör inköp online eller gör plan, hotell eller bil reservationer. Även känd som värdekort, dessa kreditkort fungerar i princip som ett betalkort, med en stor skillnad – de är inte kopplade till ett bankkonto. Du behöver inte ens ha något att kontanter din check längre. De flesta erbjuder gratis direkt insättning så checkinlösen avgifterna kommer att vara ett minne blott. Som en sakfråga, vissa betalar även dig med en kontant bonus att välja direkt insättning av din lön som effektiviserar processen.

När du har laddat pengar på ditt kort kan du börja använda den för att betala dina räkningar. Vissa kort erbjuder även gratis tjänster räkningen betala, men du måste granska detaljerna på kortet som du väljer. De flesta kräver en minsta insättning varje månad för att undvika inaktivitet avgifter som du undvika om du har dessa lönecheckar direkt deponeras. En annan viktig fördel med kontantkort är att de ger dig möjlighet att sakta bygga, renovera eller återupprätta din kredit historia om du gör på betalningar tid minimikrav med alla dina fordringsägare med ditt kort och underhålla ditt konto balanserar under kreditlimiter.

Du kan då begära att ditt konto aktivitet rapporteras direkt till kreditbyråer på månadsbasis. Ibland är detta en fri perk alltför. Ibland inte. Kontrollera villkoren för ditt kort. Med tiden kommer detta att hjälpa dig att förbättra din kredit värdering, vilket sparar pengar på framtida inköp och gör att du kan fästa den kredit du behöver för att köpa ett hem eller bil.

förbehåll

Mest förbetalda kreditkort kommer med många, dunkla och förvirrande avgifter, så kolla villkoren noga innan du ansöker om ett kontantkort. Avgifterna inkluderar ofta en årsavgift, vilket kan vara hög. Dessutom hittar du ofta potentiella aktivering avgifter, avgifter för direkt insättning, räkning avgifter lön, kredit avgifter rapportering, och även avgifter bara för att kolla ditt saldo. Läs villkoren för varje kort när de tillämpar och shoppa runt. Förmågan att snabbt och enkelt handla termer på Internet innebär att du ofta kan undvika de flesta om inte alla dessa avgifter som kan lägga upp.

En annan potentiell nackdel med dessa kort är att alla kort tjänster är elektroniska eller händer på nätet. För att verkligen dra nytta av dem, måste du vara bekväm med att ta emot elektroniska rapporter och kontrollera dina saldon på nätet eller via en mobiltelefon. De flesta av oss är ganska datorvana dessa dagar dock, så de flesta människor inte kommer att finna att detta är ett problem.

Idag är de flesta av oss använder kreditkort på en nästan daglig basis för att betala räkningar och göra inköp. De som har begränsad eller dålig kredit kanske vill överväga förbetalda eller säkrade kreditkort för att gradvis förbättra din kredit värdering och njuta av alla fördelarna med att ha bra kredit. Bäst av allt, osäkra fordringar kreditkort hjälpa dig att utveckla en disciplin för att hantera kredit klokt och hjälpa dig att undvika att hamna i en skuldfälla som du blir berättigad till en prime kreditkort och få tillgång till högre och högre krediter.