förhindra identitetsstöld med en säkerhet frysa på din kredit rapport

Sedan slutet av 2006, har du möjlighet att placera vad som kallas en? Security Freeze? på din kredit-fil. Detta kommer att förhindra Konsumentverket Credit Reporting (Credit Bureau) från att släppa all information som finns i filen. Denna åtgärd syftar till att hindra brottslingar från att ansöka om kredit i ditt namn, som påstår sig vara du.

Jag kan? T säga tillräckligt om denna teknik, många människor har ingen aning om att detta kan göras, men det kan. Vad som händer är att du skickar en förfrågan brev till kreditupplysningsföretag, är alla tre den mest effektiva, och de kommer att aktivera din frysa och ge dig en PIN-kod som du kan använda när du vill avbryta frysa eller frigöra frysa för en specifik borgenär (t.ex. en inteckning långivare).

När du släpper eller avbryta frysningen, kommer du och / eller kreditgivaren behöver följande för att utföra utsättningen framgångsrikt:

Den medföljande PIN nummer utfärdats till dig när du placerat frysa

Identifiering för att kontrollera din identitet

Fullständig information om det företag som du vill info släpps

Utbetalning av eventuella avgifter i samband med lanseringen eller avbryta (inte mycket)

Tänk på att placera denna frysning av din fil kan bromsa eventuella krediter godkännanden du legitimt ansöka om. Det bästa du kan göra är planen i förväg, dont gäller bara för kredit och förväntar frysningen att omedelbart lyftas av. Det tar lite tid. Dessa är alla bra saker för dig, de är alla åtgärder som kreditbyråer använder för att sänka risken för identitetsstöld.

För ett prov säkerhet frysa begäran brev, titta bara på prov bokstäver sida på denna webbplats. Det finns en kopia där för dig att använda.