förhindra identitetsstöld och kreditkortsbedrägerier hur du skyddar din kreditinformation

Enligt en färsk opinionsundersökning från Experian, en av fem amerikaner har rapporterat att de har upplevt någon form av identitetsstöld. Om det händer dig, och din identitet är stulen, kan du vara i för en lång krångel som kan kosta dig din kreditvärdighet och lämnar ett permanent tragik för din bokföring.

hur kreditkort stöld startar

Tjuvar börja med att rikta din personliga information: personnummer, kontoutdrag, rapporter skatt, kreditkort betalkort information och lösenord, eller ens din ekonomi. Lämna inte denna värdefulla information som ligger runt på kontoret, eller i bilen. Var medveten om att du lämnar en dörr öppen för alla att få tillgång till ditt bankkonto eller kreditkortsuppgifter. Fråga någon som frågar om din kredit information, inklusive arbetsgivare, ta reda på vad deras privatliv politiken är och få en kopia av det. Strimla alla dokument oavsett hur obetydliga de kan verka för dig. Dessutom, inte någonsin ge ditt kreditkort till någon, inklusive familjemedlemmar, om du är villig att ta på sig sin skuld personligen. Många familjens argument har hamnat i domstol med bittra känslor från en gång vardagligt kreditkort eller betalkort utlåning som spårat ur. När du ansöker om ett kreditkort, vara säker på att deras ansökan online är säkrad, och sekretesspolicyn är utsänd.

spotting tecken på identitetsstöld

* Om du har ofta saknat din faktura kreditkort, eller din mail Keeps getting “förlorade” kontakta posten omedelbart. Om du bor i ett lägenhetskomplex, ta reda på från din föreståndare eller chef om du kan ändra din brevlåda. En saknad lagförslag kan innebära att en identitetsstöld har inträffat och faktureringsadress har ändrats.

* Om du plötsligt att du får kreditkort (inte bara ett kreditkort erbjudande) från företag som du inte var tillämplig. Ring dessa företag och ta reda på om du är kontoinnehavaren, om inte verbalt avsluta kontot och följer upp med ett skriftligt brev.

* Om du nekas kredit, eller dina kreditkort termer plötsligt ändras till högre räntevillkor, utan någon uppenbar anledning.

* Du är plötsligt få telefonsamtal och brev från fordringsägare om köp som du inte gör.

hur du skyddar din kreditinformation

Det bästa skyddet är ständig medvetenhet om användningen av din kreditinformation. Välj dina lösenord noggrant. Undvik att använda lätt tillgänglig information, t.ex. din mammas flicknamn, ditt födelsedatum, de fyra sista siffrorna i ditt SS #, eller ditt telefonnummer. Om du måste använda denna typ av identifierare i att öppna ett konto, begära en ändring av lösenord omedelbart efter öppnandet av kontot innan den glider ditt sinne. Säkra din kredit information vid alla tillfällen, även runt ditt hus – om du har arbete på ditt hem, eller om du har en stor fest, eller din rumskompis tar hem gäster. Lämna inte ut någon information om du inte vet exakt hur det kommer att användas och av vem.

det bästa försvaret för din kredit säkerhet:

Håll vaksamma. Granska dina uttalanden kreditkort varje månad, och ifrågasätter alla misstänkta inköp genom att kontakta ditt kreditkort emittenten direkt. Om du misstänker att ett obehörigt köp, skicka ett brev till ditt kreditkort emittenten beskriver objektet i fråga och eventuella referensnummer. Kreditkortsutgivaren krävs för att utreda din ansökan och rapportera tillbaka till dig, skriftligt, av deras rön. Du kan också begära en gratis årlig uppföljningsrapport från var och en av de större byråerna konsument rapportering: Experian, Equifax och TransUnion. En ny ändring av Fair Credit Reporting Act kräver att dessa kreditupplysningsföretag företag ger dessa rapporter till dig på din begäran, var 12 månader.

Det är din kredit. Skydda det!

Copyright 2005 ed Vegliante.