förstå australiensiska kreditkort

Förstå ditt kreditkort är nyckeln till att få ut det mesta av dina pengar.

Så vi trodde att det skulle vara bäst för att ge dig en uppfattning om de olika kategorierna av kreditkort tillgängliga på kreditkort marknaden i Australien. Så här går …

betalkort
Betalkort är den nya bästa vän till någon försiktiga spenders där ute. Dessa kort tar oron av utgifterna med kreditkort som du är begränsad till att använda dina egna pengar. De flesta gånger du kan få ett betalkort bara genom att be om en på din bank. Detta kommer att gå in på ditt lönekonto.

Perfekt för dem som vill göra inköp med kreditkort, men kan inte eftersom de inte har fått något, inte kan få någon, eller bara inte vill ha ett kreditkort (t.ex. studenter, till exempel), betalkort ger dig friheten att spendera utan tillsatt bekymmer.

student kreditkort
Som student, kommer de flesta banker att ganska förståelse av din brist på kredit status / historia (för de flesta människor, ingen) eller stadig inkomstkälla. Det är därför de flesta banker erbjuder olika utbildningsmål för sina vanliga kreditkort. Så låt dig inte skrämmas av det faktum att endast arbeta deltid, eller inte har haft ett kreditkort innan.

Men här är ett ord från de vise – även de mer flexibla kvalifikationskrav, vissa studerande kreditkort inte nödvändigtvis det bästa valet, spara klokt. Därför, se till att hålla ett öga för kreditkort som erbjuder låga räntor och inte kräver särskilda inkomstnivåer.

balansera överföring kreditkort
Balans överföringar är den hjälpande hand för alla de där ute som har samlat en stor balans på deras kreditkort och verkar inte kunna hålla det under kontroll. Vare sig det är genom räntehöjningar eller kreditkort som är alldeles för dyra i allmänhet.

Dessa dagar en hel del banker erbjuder kreditkort med mycket låga priser (från 0% till 10%) av de balanser som överförs, vilket ger en hastighet mycket billigare ränta på ditt kreditkort balans och resulterar i att du är kompetent att betala av din skuld snabbare.

Allt du behöver komma ihåg är att shoppa runt – vissa kort kan locka dig med en låg ränta för ett par månader och sedan laddning (i vissa fall) upp till 21% vilket är bara löjligt. Så se till att du gör alla dina beräkningar och arbeta hur mycket tid du tror att du kommer att behöva betala av vår balans, då balansen överföring kreditkort kommer att vara mest fördelaktigt för dig.

belöningar kreditkort
Ah belöningar kort … förmodligen den svåraste av alla. När det gäller dessa kort, hjälper det om du redan vet vad du vill. Inte luras av de kort som erbjuder en hel del poäng per dollar som du spenderar så mycket av tiden inlösen takt (vilket är den talande faktorn för hur värdefullt ett belöningar kreditkort är) innebär att du har att spendera några tusen dollar (i vissa fall) för att få en belöning.

Naturligtvis inte alla kort är sådär. Faktum är att vissa är verkligen mycket bra, såsom bonusprogram på St George. Detta program skiljer sig från de flesta eftersom det ger omedelbara rabatter på en mängd olika återförsäljare när du använder en St George belöningar kreditkort för att göra ditt köp.

Andra kreditkort erbjuds, såsom ANZ Balance Visa, kan du tjäna belöningspoäng om betalningar till din faktura (detta inkluderar förskott och överföringar balans). Som ett resultat, du uppmuntras (och mer troligt) att göra återbetalningar istället för att lägga upp stora för att få priser som normalt skulle kosta mindre än en tredjedel av priset i bonusprogrammet.

guld kreditkort
Guld kreditkort är erbjuder fler fördelar och funktioner som vanligtvis inte finns på en vanlig kort. Dessa kan omfatta (men är inte begränsade till) reseförsäkring, inköp skydd, pengar tillbaka, utökad garanti på köp gjorda med ditt guld kreditkort, samt bonusprogram.

Naturligtvis är dessa kort kommer med en större prislapp, vilket kan förväntas när värdet av kortet ökar. Som med alla kreditkort, lönar det sig att shoppa runt, eftersom när det gäller kort Guld kreditkort finns en sådan stor skala av kort, från stort värde för att slutföra rip off.

Om du på allvar tittar på att få ett guld kreditkort, kan det också vara en bra idé att ta en titt på några kort platina kreditkort också, eftersom vissa faktiskt arbeta sig vara mycket billigare än vad du förväntar dig – ibland till och med billigare än vissa krediter guld kort.

låg ränta kreditkort
Om du inte är fussed om priser eller extra försäkring, ett kreditkort med en låg ränta är förmodligen en av de bästa finansiella instrument som kan ha i din portfölj, särskilt om du har räntefria dagar ingår. Dessa typer av kort kan du göra inköp utan stress av en hög ränta för att skicka sin balans genom taket.

Så om du betalar hela saldot varje månad (och med fullt utnyttjande av de räntefria dagar som finns på ditt kreditkort), kommer du att sluta med en fin och billig kreditkort räkningen!

Räntorna som detta kan hittas på de kort som Aussie MasterCard och BankWest Lite MasterCard. Dessa kreditkort erbjuder mycket låga räntor, till exempel 9,99%, vilket är något mer än hälften av vad de flesta andra kreditkort ur denna kategori avgift.

bonusprogram kreditkort
Som fallet är med kreditkort belöningar, när man försöker välja ett bonusprogram kort är det väldigt viktigt att veta vad du letar efter så att du kan få mer för pengarna.

Ansamling av frequent flyer miles fungerar på samma sätt som belöningar punkter, på det sätt du behöver se till omräkningskursen till Air poäng (om de intjänade poäng är inte direkt luft poäng), och även graden av inlösen för poäng på de flygningar att du är benägna att köpa en biljett för.

låg årsavgift kreditkort
När det kommer till australiska kreditkort, låga årliga ränta kreditkort är lite mer av ett trick, eftersom de ofta utesluter väsentliga delar (som räntefria dagar) för att ge en låg (eller ingen) årsavgift.

Till exempel ger Westpac Ingen årsavgift MasterCard en årlig avgift på 0 kr utan räntefria dagar och 18.24% pa för förskott och 19,99% per år för inköp (vilket är mycket högt för ett kort som ger nästan inga andra förmåner).

Å andra sidan, har du Bendigo RSPCA kortet Rescue kreditkort som erbjuder en låg årlig avgift på endast $ 24 och upp till 40 dagar utan räntekostnader. För att inte nämna låga räntor på endast 7,45% under de första 6 månaderna (varefter den ökar till endast 14,05%, vilket är samma som förskott avgift).

platina kreditkort
Om du planerar att spendera en massa pengar på ditt kreditkort och vill maximera fördelarna som finns sedan en platina kreditkort är ett bra val för dig. De kommer med alla samma fördelar du får med ett guld kreditkort, och mer. Och fördelarna är tillgängliga för längre tid och mycket högre värden.

Platina kreditkort har ofta en minimiinkomst krav för att skydda bankerna från de höga kreditlimiter som de erbjuder. Naturligtvis är detta inte alltid fallet, och inkomster krav är inte alltid så högt du kan förvänta dig.

räntefria kreditkort
Den räntefria kreditkort kategori är besynnerlig, eftersom de flesta kreditkort kommer med räntefria dagar ändå. Det är dock fortfarande värt en förklaring …

Räntefria dagar (på kreditkort i Australien) kan variera mellan 40 och 62 dagar. En sak som är mycket viktigt att komma ihåg med dessa kort är att du måste betala din månatliga balans i sin helhet, annars kommer du att hamna debiteras hela beloppet av ränta på gjorda inköp.

pengar tillbaka
Det finns gott om kreditkort som erbjuds i Australien som ger en kontant återbetalning som en del av deras belöning program. Processen att välja ett kreditkort som erbjuder en kontant återbetalning är ungefär som att välja ett kreditkort med belöningar eller täta punkter Flyer – du har att väga upp dina alternativ.

Kommer den summa pengar som behövs för att spenderas för att få en kontant tillbaka belöning till nytta för dig i relation till hur mycket pengar tillbaka kommer du faktiskt får?

Så där har ni det, en värld av kreditkort i Australien i vanlig vy. Kom bara ihåg att nyckeln är att veta vad du vill, och se till att du har alla detaljer. För när det kommer till dina pengar, kan man aldrig vara nog försiktig.