förstå din kredit rapport

Din kredit rapport kan vara en av de viktigaste bitarna av information när det gäller din ekonomiska hälsa. Det är viktigt att du har en förståelse för allt som den innehåller och hur den relaterar till framtida kredit du kan ansöka om.

Din kredit rapport säger mycket om dig

Din kredit rapport berättar en långivare vilken typ av låntagare är du. Det spårar sena betalningar, förfrågningar insamling och konkurser. Den håller också på tid betalningar, lån som betalas ut, och konton som öppnas och stängs. Det är din historia och det kan påverka din framtid.

För mycket kredit kan skada dig

Det verkar dumt, men har för många konton kreditkort på din kredit rapport kan faktiskt skada dig även om du inte har några sena betalningar och bära en låg balans. Långivare orolig att eftersom du har möjlighet att köra upp höga räkningar kreditkort, kanske du samlar en stor skuld och inte kan betala tillbaka dem eftersom du har andra räkningar att betala. Om du har kreditkort i plånboken som du sällan använder, avsluta räkenskaperna. Istället för att bära tre gas kreditkort, trimma ner till en, eller sätta din gas inköp på ett allmänt bruk kreditkort.

Vad du inte vet kan skada dig

Kreditupplysningar innehåller en hel del information om dig och med den mängd information de sammanställa, är det möjligt att det innehåller några misstag. Kanske du har stängt ett konto som din kredit rapport stater är öppen eller du har betalat ut en balans som fortfarande finns med. Oavsett skillnaden, om du märker en felaktighet på din kredit rapport, är det upp till dig att kontakta kreditupplysningsföretag och få dem rättade.

Vad du gör inte kan skada dig

Saknade kreditkortsbetalningar kostar dig mer än bara förseningsavgifter. Med sena betalningar redovisas på din kredit rapport kan hålla dig från att få ett bostadslån eller ens köpa en bil och en gång exakt negativ information om din kredit rapport tar det 7 år för att få den raderas. Det är viktigt att göra dina betalningar och göra dem i tid och att noga överväga varje köp du placerar på ett kreditkort.