förstå uk kreditbetyg

Denna artikel är målmedvetet mistitled … Kreditbetyg är i själva verket en myt, och trots att de är ett samtalsämne här i Storbritannien de egentligen inte existerar. Vad vi har är ett system där en långivare får du utifrån en önskelista över önskvärda kunder. Om du ansöker om ett lån, kreditkort, lån, eller ens ett kontrakt mobiltelefon och långivare kommer att “poäng” du på denna önskvärda systemet. Dessa system är aldrig publiceras och varierar mellan långivare och produkter. I huvudsak, om ett företag avvisar dig inte automatiskt anta en annan kommer.

Kanske bidrar till undergången för den brittiska ekonomin, är alla mäts på lönsamhet över deras riskfaktor. Denna åtgärd är inte universell, och det finns ingen kredit svartlista. Du kanske inte tror att detta direkt, så medan varje företags värderingar på ett annat sätt, är den information som används liknande. I grund och botten är en riskabel kund för en långivare ofta sannolikt att vara en risk för andra också.

För att hjälpa din förståelse, vet att bankerna plockar kunder som är bra för dem, och inte tvärtom! Minns de ser på vinst inte risk. Risk kommer i det, eftersom de som har visat betalnings problem i det förflutna kan vara hot mot deras vinster. Skäl för avslag kan synas bisarr på utsidan, men göra vettigt till långivaren.

Här är ett exempel tittar på 3 kunder kreditkort:
Kund A betalar sig hela saldot varje månad för att undvika räntekostnader
Kund B gör den minsta betalningen varje månad utan att misslyckas, men lämnar alltid en hög utestående saldot på kortet härrör massor av intresse.
Kund C visar en historia av sena betalningar avgifter, men gör utbetalningar om än oregelbundet. Kunden upprätthåller en måttlig balans härrör intresse.

Kund A är inte en risk, men kommer göra botten eftersom de inte gör banken någon vinst.
Kund B visar låg risk, och på grund av att alltid upprätthålla en hög skuldsättning är fortsatt mycket lönsam. Denna kundernas värderingar högsta av alla, men tänk om han förlorar jobbet eller blir allvarligt sjuk?
Kund C är en risk, men också gör bolaget mycket pengar så får en medelhög till hög värdering.

Den scoring inte bara diktera vilka produkter du får, men också hur bra de erbjudanden som finns för dig är. Till exempel, de flesta av låneräntor är “typiska”, och det betyder den effektiva räntan beror på dina poäng. För kreditkort, kommer kunden A ovan poäng för låg för den sexiga affären sett reklam och kommer att få en annan produkt helt, medan Kund B och C kommer sannolikt att få sina ansökningar godkända.