framgångsrik kreditkort uppgörelse – hur man kan eliminera kreditkort skuld genom förhandlingar

Kreditkort skulder är så väldigt lätt att samla, men ändå kan tyckas omöjligt att bli av med. Det första steget mot att hantera denna situation är att erkänna det och ta itu med det faktum att din skuld problem kommer bara att bli värre om du inte ta itu med det. Det bästa sättet att sätta kreditkort skuld bakom dig är att nå en uppgörelse med kortföretaget själv. Du verkligen inte bör överväga att ta upp lån, eller konkurs eller något annat tills du har försökt att förhandla fram en uppgörelse.

Du behöver inte använda ett företag att göra det åt dig. Om du gör det, kommer du att betala dem generöst för deras problem, oavsett om de gör detta klart för dig eller inte. Du kan i allmänhet räkna med en uppgörelse företag att ta ca 15% av vad du är skyldig som sin avgift. När du redan skyldig mer pengar än vad du har fått, är det potentiellt mycket pengar att spendera på något du kan göra själv utan kostnad.

Med lite råd, kan du närmar dig dina fordringsägare själv och förhandla fram en uppgörelse som gör att du kan betala tillbaka ett nedsatt belopp i avräkning av hela skulden. Kreditkortsföretaget vill naturligtvis sina pengar tillbaka, men om de vet att du inte kan betala allt, kommer de att nöja sig med det mesta de kan få. De kommer inte överens om att bli lurade, så du kommer att behöva visa dem exakt hur mycket pengar du har och vad du är i stånd att betala.

För att göra detta måste du förbereda ett personligt bokslut, vilket visar tydligt, din inkomst, utgifter och vad du har tillgängligt varje månad. Ditt erbjudande till dem måste bygga på en rättvis andel av din disponibla inkomst, med tanke på alla andra skulder och åtaganden du har. Om du kan bevisa att det du erbjuder är rimligt, är du i en mycket starkare ställning.

Arbetet med att förhandla med fordringsägare är en väl beprövad metod och det fungerar om du följer den. Gratis vägledning finns på nätet för hur man skriver brev, vad du ska säga, etc. Processen omfattar en första skrivelse till kreditkortsföretaget att förklara din position och att du vill att vidta åtgärder för att reglera skulden. När du har all information du behöver och har förberett din balansräkning, kan du räkna ut ett rättvist erbjudande och skriva till dem igen med detta. Det är viktigt i någon uppgörelse process att sätta allt i skrift och behålla kopior av alla brev du skickar och tar emot.

Du bör börja med att be dem att avstå från eventuella straffavgifter, förseningsavgifter betalning och extra räntekostnader. För en förfallen skuld enbart detta kan uppgå till cirka 30-40% av skulden. Om du är i stånd att erbjuda ett engångsbelopp du kanske kan komma överens om en bättre affär än om du måste betala bort det under en tid.

Om ditt kreditkort skuld är ganska blygsam och du ännu inte halka efter med betalningarna, kanske du vill överväga att bara använda balans överföringar för att förbättra din situation. Genom att överföra till ett nytt kort med en speciell 0% erbjudande på balans överföringar, kan du spara direkt på räntekostnader och köpa dig tid att betala av så mycket av skulden som du kan. En av de viktigaste sakerna med kreditkort skuld är att aldrig nöja sig med bara den minsta betalningen beloppet, eller din skuld kommer bara montera upp och upp. Sikta på att betala det mesta du möjligen kan varje månad. Det bästa sättet att göra detta är att skapa en direkt skuld för det mesta du har råd, vilket kommer att bidra till att du inte missar några betalningar.