geting ett grepp om din egen kreditvärdighet info

Kredit värdering information tillåter långivare att bedöma en sökandes kredit värdering om han eller hon är värt risken för att utnyttja krediten. När allt kredit värdering institutioner är i ett företag och skulle vilja dra nytta av sina investeringar i form av utlåning sina likvida tillgångar. Det är bara rättvist att de försöker att låna ut den till personer som är ansvariga nog att betala dessa individer tillbaka senare.

Kreditgivare och organisationer kredit försöka utvärdera varje kreditansökan genom att söka på sökandens kredit värdering rating information. Via det, kommer dessa institutioner att vara kapabel att avgöra om en sökande är verkligen värt risken. Den kredit värdering uppnås från information som är beroende av tidigare kredit åtgärder från sökanden samt annan tillhörande information. Alla dessa kan hittas på sökandens kredit rapport.

Ett kreditbetyg bestäms utifrån de olika uppgifterna inom kreditupplysning. Olika faktorer kommer spelar in när en kredit värdering rating beräknas. En konstruerad formel används av företagen kreditupplysningsföretag att komma upp med hjälp av kreditbetyget. Formeln förutsätter hänsyn till information i kredit historia, de två goda och de dåliga posterna att komma upp med lämplig värdering.

För att denna värdering ska beräknas, kreditupplysning måste minst ha en svarar för minst sex månader också som en som har uppdaterats för exakt samma tidsperiod. Detta kommer att se till att det finns tillräckligt med ström information inom kredit historia från att basera sina beräkningar.

Betalning underlagsrapporter för cirka 35 procent från kredit värdering. Denna består av den tid skyldigheter samt brottsligt 1 som beaktas vid fastställandet av kreditbetyget. Offentliga register som upptäcker sin väg till kreditupplysning såsom brottslighet betalningar, konkurser, stämningar, och så vidare. kan också betraktas vid beräkningen av din kredit värdering.

Den mängd kredit som du har utnyttjat under de senaste svarar för ca 30% från kredit värdering. Inte bara kan vara den totala mängd tittat på men även mängden lånat från olika konton. De saldon på vissa rapporter kan också påverka kredit värdering. Att upprätthålla en lite balans till exempel, kan ha en bra effekt om kreditupplysning och kan hjälpa till att hålla din kredit värdering upp.

Längden på en kredit bakgrund står för 15% av din kredit värdering rating. Din äldsta konton och även den genomsnittliga åldern på sina andra konton beaktas vid beräkning av din kreditvärdighet. Dessutom blir behandlade kan vara hur lång tid som har gått eftersom du har utnyttjat vissa rapporter.

Antalet nya krediter utnyttjat står för cirka tio procent av din kreditvärdighet. Detta består av varaktigheten av tiden som har gått eftersom du har öppnat ett helt nytt konto. Betraktas också för detta är den mängd förfrågningar kredit värdering som du har gjort i en 1 års period. Kreditupplysning förfrågningar från fordringsägare används även till konton vid beräkning av kredit värdering.

De typer av kredit som du har utnyttjat rapporter för 10 procent från kreditbetyget info som går in i beräkningen av de rapporteringskrav kredit värdering byråer. Revolverande kredit värdering när det gäller kreditkort skulder också som delbetalning kredit i form av personliga lån och inteckningar tas till konton vid fastställandet av kredit värdering.

De utnyttjade formler är privata verktyg som används av de olika rapporteringskrav kredit kredit företag vid beräkning av kredit värdering. Men mycket mer eller mindre, är detta verkligen hur information inom kredit rapport används för att komma upp med en livskraftig kredit värdering för att bedöma din kreditrisk.