gratis kreditkort bonusar är dyr om du inte betalar din faktura

Kreditkortet verksamheten är konkurrensutsatt. Det är också en mycket lönsam och kombinationen av de båda förklarar varför du verkar hitta ett lånelöfte ansökan i brevlådan nästan varje dag. En ny kund är värt en hel del att de företag som utfärdar kreditkort, de flesta konsumenter kommer att spendera tusentals dollar i ränta under tiden de bär kortet.

Eftersom verksamheten är så konkurrenskraftiga, många kortutgivare erbjuder olika bonusar och incitament för att hjälpa dem att skaffa och behålla kunder. Dessa incitament kan inkludera frequent flyer miles, rabatter på baseball biljetter, kontant bonusar tillbaka och mer. För någon som har ett intresse för den speciella typen av erbjuds bonus, kan dessa kort erbjuda ett bättre värde än ett annat kort av samma typ. Men konsumenterna skulle vara klokt att komma ihåg att dessa bonusar inte erbjuds av vänlighet, erbjuds de i väntan på att du som konsument kommer att betala bolaget långt mer än de bonusar är värda i ränta. Det finns inget sådant som en “fri” bonus, företagen förväntar dig att betala för dem.

Den genomsnittliga amerikanska hushållet har nitton kredit-och betalkort samt skuld som överstiger $ 9000. Med denna typ av skulder, är de flesta konsumenter uppenbarligen inte betalar sina räkningar i full varje månad. Och genom att inte betala fullt ut, de betalar ett stort intresse, eftersom de flesta bankkort bära räntor som sträcker sig från 10-30% per år. Den “fria” bonusar finansieras av de miljontals dollar i ränta som betalas av konsumenter som inte betalar fullt ut.

Å andra sidan, om du är en smart konsument, kan du dra nytta av dessa freebies genom noggrant shopping för ett kort som har bonusar som passar dina behov. Du kan sedan använda kortet försiktigt genom att minnas att betala räkningen i sin helhet varje månad för att undvika att betala mer i ränta än de bonusar är värda.

Vissa typer av bonusar inkluderar:

Baseball affinitet kort – du kan få ett kort med logotypen för din favorit basketlag, och även få ett par gratis biljetter bara för att registrera dig.

Cash back – The Discover Card erbjuder en kontant rabatt för en del av det belopp som du spenderar varje år. Detta kan uppgå till så mycket som 1% av det totala beloppet.

Extra garantier – Vissa kort, som American Express, erbjuda utökade garantier för varor inköpta med kortet. Om objektet paus, kan du få den reparerad eller utbytt utan kostnad.

Dessa är bara några exempel på de hundratals olika typer av bonusar som erbjuds av kreditkortsföretag att försöka locka dig att använda sina kort. Utbudet är verkliga och fördelarna är stora. Om du gillar baseball, få kortet från ditt favoritlag. Om du gillar att flyga, få ett kort med frequent flyer miles. Kom bara ihåg att underlåta att hantera din faktura rätt lämnar du betala betydligt mer än dessa bonusar är värda. Annars skulle det “fria” flygbiljett kosta dig tusentals dollar.