gratis kreditupplysning

I USA har du rätt till en kostnadsfri kredit rapport varje år, men det finns ingen mening med att få en kreditupplysning om du inte vet vad du ska använda den till.

Din fria kreditupplysning kommer att ge dig en hel del information om de kreditavtal som du har ingått, och deras nuvarande och tidigare status. Det kommer också att berätta vad söker i din kredit post har genomförts, genom vilka företag och när.

Många av dessa kommer att vara lånelöfte kreditkort sökningar som blir allt vanligare. Ironiskt nog, även om du ansöker om ett lånelöfte kort kan du ändå avslås om din kredit värdering är för låg vid tiden för ansökan. Om du har ansökt om andra former av krediter, till exempel en postorderkatalog, kommer dessa sökningar också anges.

Din kredit värdering är av mycket större intresse för långivare, eftersom det är en numerisk siffra beräknad på ett antal variabler som låter långivarna vet hur mycket av en kreditrisk du är. Det är en ögonblicksbild siffra på din kreditvärdighet vid den tidpunkt den begärs. Även en dålig återbetalning post i din kredit rapport kommer att vara med det i sju år, kan din kredit värdering förbättras på kort sikt. Det finns saker som kan göras för att göra detta, och även om de inte är lätt att uppnå, många människor har möjlighet att reparera sin kredit värdering i en relativt kort period tid.

Dock är det ett annat ämne, och har införts för att exemplifiera skillnaden mellan en numerisk kredit värdering och en kredit rapport som är ingenting mer än en databas på din kredit rekord. Syftet med denna artikel är att ge dig information om hur man ska gå om att få din egen gratis kredit rapport, och även att förse dig med en länk på hur man ska förstå rapporten och förbättra din kredit värdering.

Tro inte dem som försöker övertala dig att reparera din kredit värdering är lätt, eftersom det inte är, men det kan göras. Mest finansiell rådgivning ges av långivare eller andra parter inom branschen, men gruvan är baserad på personlig erfarenhet av någon som är närvarande i färd med att försöka reparera sin egen kredit rekord, och som var skyldig tusentals till kreditkortsföretag.

Jag är väl medveten om vad en kredit rapport är, och betala en prenumeration på Experian, så att jag kan komma åt min kredit rekord som helst. Även med abonnemang, måste jag ändå betala för min kredit värdering. Därför, din kredit värdering och kredit rapport är separata enheter. Men det finns saker som du gör för att få vissa poster bort från din kredit rapport, och som i sin tur kommer att förbättra din kredit värdering.

“Charge Offs” är skulder som har skrivits ut av banker och finansiella institut som inte kan återvinnas, och är den värsta typen av skivan att ha på din rapport. Om dessa visas på din gratis kredit post kan det vara möjligt att komma överens om en partiell återbetalning med banken i utbyte mot posten tas bort. Ibland finansiella institutioner kommer att acceptera denna affär om det är det enda sättet de kommer att få en del av sina pengar tillbaka. Detta innebär dock inte alltid, eftersom de i allmänhet inte vara villiga att diskutera det med dig.

Dessa register också försvinner efter 7 år, så om du inte har ett stort behov av krediter inom 7 år från standard visas på din post, kan du vänta och sedan kontrollera din kredit rapport för att se till att det har gått. Om inte, då begära att den är.

Andra användningsområden för din kredit rapport och bland annat se till att skulden är ditt: det är inte okänd för skulden av en annan person för att visas på din kredit rekord. Någon kanske har använt din adress för att få kredit, och det är den adressen som spelar roll, inte namnet. Ett komplement till detta är att om någon bor i ditt hem, såsom en betalande gäst, har dåliga krediter, så kommer det att visas på din kredit rapport. I sådana fall måste du informera byrån kreditupplysning att personen inte är ekonomiskt beroende av dig, och kräva att posten tas bort. Det är din lagliga rätt.

Enligt Fair Credit Reporting Act (FCRA) kan du utmana någon post i din gratis kredit rapport om du känner att det är felaktig. Kreditbyråer som håller dina poster måste då begära bekräftelse på uppgifter från den ursprungliga kreditgivaren, och om det inte har lämnats inom 30 dagar då posten ska tas bort. Det är ofta inte tillräckligt för borgenären bara bekräfta posten, utan att bevisa att den är korrekt. Jag har haft mer än en post tas bort på detta sätt.

Din fria kreditupplysning, då, är viktigt för dig, men du måste veta vad man ska göra med det. Dock vara realistiska och förstå att kanske enda gången kan hjälpa din kredit rapport. Däremot kan din kredit värdering vara lättare att förbättra, speciellt om du kan få ett lån som en dålig kredit inteckning som, även om du kommer att betala en högre ränta, kommer att göra underverk för din kredit värdering om du behålla dina betalningar.

De tre stora kreditupplysningsföretag är Experian, Equifax och Trans unionen och du har rätt att begära någon av dem för en fri kredit rapport inom 60 dagar från det att nekas kredit, och även en ytterligare gratis rapport varje år. Företaget vägrar dig kredit måste informera dig vilken byrå de används.