hantera kreditkort skuld

Är du oroa för att betala din skuld kreditkort? Är du verkligen i trubbel med din ekonomiska? Att handskas med kreditkort skuld är inte så svårt som du kanske think.If det är någon tröst, du är inte den enda inför en sådan situation. Vid något tillfälle, många människor som du möter finanskriser med kreditkort skuld. Men du måste komma ihåg att din ekonomiska situation betyder inte att det ska gå direkt till hundarna, vilket gör det värre än det är.

Här är 5 tips som hjälper dig hantera ditt kreditkort skuld:

Ett. hur man ska hantera skulden samlare.
Det finns en lag som ger vissa förutsättningar för inkasserare när och hur de ska be dig att betala. Den federala lagen, Fair Inkasso Practices Act, anges tydligt att dessa kollektiva skulder får inte bugga dig, ge falska påståenden, eller gör metoder som inte är rättvist när de får samla in pengar från dig.

2. göra en budget.
Om du vill ha en grab på din ekonomiska situation innan du förlorar allt, göra en budget är vad du ska göra först. Bedöma hur mycket du får från din inkomst eller andra medel och dina utgifter. Till exempel, om att få den posh lägenhet innebär att du måste begränsa dina måltider till en gång om dagen, då är det inte en bra och sund budgetering beslut. Ditt mål är att se till att du kan svara för alla de grundläggande behoven: mat, bostad, kläder, hälso-relaterade kostnader, bland annat.

Tre. konkurs.
Generellt är personlig konkurs kallas den sista valet för att fastställa din skuld ballongflygning kredit. En konkurs stannar tyvärr på din finansiella information rapporten för år. Att få ytterligare krediter, köpa ett hus, ibland få ett jobb kan vara svårt för dig. Tekniskt sett är det dock ett lagligt sätt att hantera din kredit skuld.

4. kontakta dina fordringsägare.
Kom ihåg: Att fly från dina fordringsägare är inte svaret. Det är inte en lösning, och kan i själva verket leda dig till större problem. Om du har problem med att betala av dina skulder, ta itu med detta omedelbart med dina fordringsägare. Staten till dem uppriktigt och fullständigt anledningen till att det har blivit svårt för dig att betala dessa skulder, och kontrollera om de kan ge dig en reviderad betalningsarrangemang som kommer att sätta dig till mods på dina betalningsvillkor. Låt inte borgenärer lämna över din situation för någon eller en byrå för att göra insamling för dem, eftersom detta innebär att de har gett upp på dig.

Fem. kredit rådgivning.
Du kan också överväga att få hjälp av grupper eller institutioner som hjälper dig i dina problem. Om du lyckades få en förbättrad betalning arrangemang av din skuld med en bra kredit rådgivning organisation, kan borgenärerna godkänner ditt förslag och acceptera din modifierat arrangemang planen.