hur din kredit värdering kan påverkas

Det kanske förvånar dig precis hur många saker kan påverka din kredit värdering. Din kredit rapport är hur långivare och potentiella arbetsgivare kan bedöma din ekonomiska ansvar och de risker som kan vara inblandade i att lita dig med fiskala uppgifter. Du kan undvika stora fallgropar, men genom att göra dig medveten om de många saker som kan påverka din kreditvärdighet och genom att öva goda kredit vanor.

Antalet en sak som kommer att negativt påverka din kreditvärdighet är en missad betalning. Du kanske inte märker en stor nedgång i din kredit värdering, men den nedsättande rapport från borgenären kommer att varna eventuella nya långivare till din dåliga val. Genomgående sena eller missade betalningar kommer att effektivt förstöra dina chanser för nya lån, och kunde även kosta dig när de söker nytt arbete.

Att låta ett konto som ska skrivas ut kan bespara dig besväret med borgenärer telefonsamtal, men de kommer att finnas kvar på din kredit historia i sju år. Dessutom kan kontot lämnas över till en inkassobyrå, som endast kommer att fördubbla mängden telefonsamtal som du tar emot. Inkasserare har också befogenhet att anmäla dig till kreditbyråer, och det kommer bara lägga till ytterligare en negativ märke till din kreditvärdighet.

Konkurs kommer helt ödelägga din kredit rapport. Du kanske tror att det är det enda alternativet, men det är lämpligt att söka kredit rådgivning innan att ta det steget. En konkurs kan utplåna din skuld, men det betyder inte att du börjar med ett oskrivet blad. Istället kommer din konkurs kvar på din kredit rapport för tio år. Det varnar även borgenärer och potentiella arbetsgivare att du har en dålig vana att få in saker över ditt huvud.

Kreditkort kan vara användbart att bygga en god kreditvärdighet, men många människor missbrukar den makt som ett kreditkort kan ge. Frestas inte att öppna flera konton kreditkort i ett försök att bygga bättre kredit. Ofta kommer du bara sluta med maxade kreditkort och inget sätt att återbetala skulden. Din kredit värdering tar hänsyn till hur mycket kredit som du har tillgängliga och jämför den med den del av skulden som du har byggt. En maxade ut kreditkort erbjuder inte en låg skuld till tillgänglig kredit förhållande, och kommer att resultera i en lägre kredit värdering.